Energetska učinkovitost uz Teslu S

Autor: Darko Bičak , 08. srpanj 2015. u 15:54
Najpoželjniji električni automobil na svijetu, Tesla S/I. Kralj/PIXELL

Njemački RWE će se s električnim vozilima predstaviti u zemljama središnje Europe.

RWE je jedna od najvećih energetskih korporacija u Europi, a već niz godina prisutna je i u Hrvatskoj, krenula je početkom ovog tjedna s turnejom "GO and SEE Tour" kojoj je cilj u 14 dana kroz sedam srednjoeuropskih zemalja promovirati koncept e-mobilnosti, zelene energije, održivog razvoja i energetske učinkovitosti, a u ponedjeljak se zaustavila u Zagrebu.

Turneja je startala u Ljubljani vožnjom električnih i hibridnih automobila, između ostalih Tesle S i Fisker Karma,. Do 19. srpnja na putovanju dugačkom 3000 kilometara posjetit će još i Budimpeštu, Košice, Varšavu, Prag i Essen. Riječ je o projektu koji RWE provodi drugu godinu za redom, a realizira se kroz vožnju električnim i hibridnim automobilima kroz europske prijestolnice promovirajući projekte fokusirane na  održivi razvoj i energetsku učinkovitost. "E-mobilnost napreduje i svakodnevno mijenja naš svijet i naš odnos spram zaštite okoliša i učinkovite uporabe energije. Stoga smo ponosni na "GO and SEE tour"", koji je svojevrsni "Tour de France e-mobilnosti".

Turneja je simbolično startala u Ljubljani koji je proglašen glavnim Zelenim gradom Europe 2016.", "kazao je Karl Kraus, glavni izvršni direktor Grupe RWE za jugoistočnu Europu. RWE Grupa u Europi ima jednu od najvećih mreža javnih i privatnih punionica za električne automobile koja broji više od 4250 pametnih punionica. Grupa intenzivno širi mrežu, a samo u posljednjoj godini otvorila je 1000 novih punionica za električne automobile. Od 2012., RWE je suosnivač zajedničkog pothvata Hubject, koji spaja infrastrukturu za punjenje električnih automobila diljem Europe i tako omogućuje lakši pristup punionicama.  

Komentirajte prvi

New Report

Close