DOP Lutrije ‘Tko zapravo pobjeđuje’

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 08. prosinac 2016. u 22:00
Neven Ricijaš, Alma Rovis Brandić i Danijel Ferić/Žarko Bašić/PIXSELL

Program za srednjoškolce u nastavi već 2017.

Društveno odgovoran projekt pod pokroviteljstvom Hrvatske lutrije, nazvan "Tko zapravo pobjeđuje" i namijenjen prevenciji kockanja mladih u Hrvatskoj predstavljen je u četvrtak u zagrebačkom hotelu International.

Time je ujedno naznačen i početak prve trodnevne edukacije za profesore srednjih škola s područja Zagreba i okolice te voditelja za primjenu programa.  Projekt kojemu je prethodio petogodišnji znanstveno-istraživački rad, kojega su nositelji brojni stručnjaci Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Agencije za odgoj i obrazovanje  trenutno se nalazi u završnoj fazi te bi u srednjim školama trebao zaživjeti sljedeće godine.

Kako poručuju iz Hrvatske lutrije, osim sredstava uloženih u istraživanje problema razvoja ovisnosti o kockanju kod mladih, velike napore ulažu i u adekvatnu edukaciju zaposlenika kako bi oni u domeni vlastitog djelovanja bili u mogućnosti minimalizirati potencijalne negativne posljedice.  "Želja nam je pokrenuti i širu društvenu intervenciju. Paralelno s liberalizacijom tržišta dolazi i do porasta ovisnosti o kocki kod maloljetnika, pa ovim putem skrećemo pažnju na negativne posljedice tog sve prisutnijeg problema", poručio je predsjednik uprave Hrvatske lutrije Danijel Ferić.

Komentari (1)
Pogledajte sve

POŠTOVANI LICEMJERI,
hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha.
POZDRAV LICEMJERI.

New Report

Close