Domaćim rakijama osvajaju regiju

Autor: Marta Duić , 07. veljača 2018. u 08:02
Luka Bilušić na dodjeli nagrada ISCRO 2017

Destilerija Bilušić uskoro na tržište stavlja nove okuse, rade na kušaonici i prodavaonici te sade nove nasade smokava.

Dugogodišnje iskustvo u proizvodnji rakija i likera koje su radili iz hobija nagnalo je prije četiri godine obitelj Bilušić na osnivanje destilerije Bilušić.

U proizvodnji rakija i likera po starim obiteljskim receptima koriste isključivo svoje voće koje nije tretirano pesticidima i mineralnim gnojivima.  U Vrbovečkoj Dubravi, gdje je i destilerija obitelj ima nasad vinograda, šljiva, krušaka, oraha, aronije, a u Privlaci kraj Zadra nasad višnje maraske, nespole i smokve.  "Planiramo posaditi nove nasade smokve na naslijeđenoj zemlji od moga djeda u Promini čime bismo imali ukupno četiri hektara nasada", objašnjava Luka Bilušić, direktor Bilušić rakija i likera.

 

70 posto

asortimana izvoze na tržišta susjednih zemalja regije

Ovjenčani zlatom
Kako tvrdi, cilj im je bio prirodna proizvodnja jedinstvenih i autohtonih likera i rakija, a mnogobrojne nagrade i priznanja s raznih domaćih i međunarodnih manifestacija dokazuju da su na pravom putu. Najtraženiji je liker od oraha koji je dobio zlatnu medalju na međunarodnom natjecanju ISCRO 2017, a kvalitetu su prepoznali i potrošači izvan granica Hrvatske pa više od 70 posto proizvoda završi u susjednim državama. 

"S radom smo započeli 2014. godine i zabilježen je rast od 100% 2015. godine u odnosu na 2014. godinu, rast od 67% zabilježen je 2016. godine u odnosu na 2015. godinu, te rast od 50% zabilježen je 2017. godine u odnosu na 2016. godinu. Zbog rasta poslovanja i obima posla do kraja godine planiramo zaposliti dvoje novih djelatnika", pohvalio se Bilušić. 

Važno se i educirati
Otkriva nam da u bliskoj budućnosti planiraju napraviti rekonstrukciju destilerije i novi proizvodni pogon po HACCP standardu. "Radimo i na otvorenju vlastite kušaonice i prodavaonice u Privlaci, i širenju ponude s dva nova proizvoda, liker od dunje i rakiju od meda. Budući da mi se brat Ivan bavi proizvodnjom meda u OPG-u Bilušić, zajedničkim snagama planiramo lansirati na tržište rakiju od meda za koju vjerujemo kako će postati premium proizvod u vrlo kratkom vremenu", kaže Bilušić.

Prošao je i edukaciju i testiranje za senzorskog analitičara za jaka alkoholna pića koju je organizirala Gospodarska interesna udruga proizvođača pića Hrvatske (GIUPPH).  "Svakom proizvođaču jakih alkoholnih pića toplo preporučujem da završi program izobrazbe, možete puno naučiti od vrhunskih stručnjaka i naučeno izravno primijeniti u unaprjeđivanju svojih proizvoda kako biste dobili  onaj vrhunski", kaže Bilušić.

Komentirajte prvi

New Report

Close