Domaća tvrtka Nanobit u borbi za prestižnu nagradu EY Svjetski poduzetnik godine

Autor: Poslovni.hr , 04. lipanj 2015. u 12:02
Foto: Press

Mladi zagrebački poduzetnici iz tvrtke Nanobit u Monte Carlu neće biti jedini hrvatski predstavnici.

Nakon što su u ožujku Alan Sumina i Zoran Vučinić iz tvrtke Nanobit osvojili titulu prvog hrvatskog EY Poduzetnika godine, došao je red na završnicu ovog globalnog programa. Monte Carlo od 3. do 7. lipnja ugošćuje 65 najuspješnijih poduzetnika iz 53 zemlje koji su se našli u konkurenciji za osvajanje titule EY Svjetskog poduzetnika godine. Ovaj globalni izbor održava se po 15. put, a po prvi puta na izboru sudjeluju i hrvatski predstavnici.  

Mladi zagrebački poduzetnici iz tvrtke Nanobit u Monte Carlu neće biti jedini hrvatski predstavnici. 

Predsjednik žirija hrvatskog izdanja EY Poduzetnika godine te predsjednik Uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi u sklopu programa sudjelovat će kao jedan od govornika panela pod nazivom „Velika trojka: na koji način poduzetnici, korporacije i vlade mogu zajedno raditi kako bi ostvarili javne politike orijentirane 

Uz ceremoniju proglašenja svjetskog pobjednika, koja će se održati 6. lipnja, Monte Carlo će okupiti velik broj poduzetnika, investitora, korporacija te kreatora politika koji će sudjelovati na nizu panela i predavanja gdje će raspravljati o ulozi poduzetnika te njihovom utjecaju na društvo i globalnu ekonomiju.

“Ovogodišnje, 15. izdanje svjetskog EY Poduzetnika godine slavi ostavštinu koju poduzetnici stvaraju kroz njihovu inovativnost, stvaranje radnih mjesta te razvoj gospodarstva. Sve navedeno njihova je zasluga za stvaranje boljeg radnog okruženja i razvoj društva. EY kontinuirano ulaže u savjetovanje, usmjeravanje te prepoznavanje uspješnih poduzetničkih priča. Stoga smo posebno ponosni i čast nam je kako će upravo mladi dvojac iz tvrtke Nanobit po prvi puta predstavljati Hrvatsku i hrvatsko poduzetništvo na svjetskoj pozornici.” – prilikom odlaska u Monte Carlo istaknuo je Berislav Horvat, Country Managing Partner EY-a u Hrvatskoj.  

Ovogodišnji pobjednik globalnog programa bit će izabran od strane nezavisnog žirija koji je sastavljen od vodećih svjetskih poduzetnika te bivših dobitnika nagrade. Kako bi se osigurali jednaki uvjeti za sve natjecatelje koji su se našli u ovogodišnjem finalu, definirano je šest ključnih kriterija prema kojima će se izabrati pobjednik. Poduzetnički duh, financijski pokazatelji, strategija poslovanja, globalni i društveni utjecaj, inovacija te osobni integritet i utjecaj kriteriji su koje mora ispunjavati i prema kojima će biti izabran budući EY Svjetski poduzetnik godine. 

Najzvučnija imena svjetskog poduzetništva na jednom mjestu

Među brojnim aktivnostima, posebnu pozornost izazvat će i  predavanja ključnih govornika, a među kojima se nalaze neki od najpoznatijih i najuspješnijih svjetskih poduzetnika. U sklopu programa svoja će  iskustva i savjete s okupljenima podijeliti i suosnivač Twittera Biz Stone, predsjednik Uprave i CEO Starbucksa Howard Schultz, izvršni predsjednik tvrtke Ford Motor Bill Ford te između ostalog i prošlogodišnji pobjednik, indijski bankar Uday Kotak.

Finalisti koji su se našli u Monte Carlu predstavljaju neke od najuspješnijih poduzetnika na svijetu. U brojkama to izgleda ovako: Ukupni prihodi svih poduzetnika koji će se natjecati za titulu najboljeg na svijetu iznose približno 38 milijardi USD, s prosječnim prihodom od 720 milijuna USD. Sve to začinjeno je rastom prihoda od 42 posto u posljednje tri godine njihova poslovanja. Jednako tako, svi oni ukupno zapošljavaju 334.000 ljudi, uz još značajni rast od čak 48 posto u zadnje tri godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close