Dođite na tribinu ‘Gospodarstvo i popularizacija znanosti’

Autor: Agencija VLM , 18. veljača 2014. u 10:22
Thinkstock

Među sudionicima je Kim Gladstone Herlev, zamjenik izvršnog direktora znanstvenog centra “Experimentarium” iz Kopenhagena.

Panel diskusija na temu "Gospodarstvo i popularizacija znanosti" u organizaciji Instituta Ruđer Bošković, Udruge Profesor Baltazar, projekta "Znanstveni edukativno-zabavni centar" (ZEZ) i popularno znanstvene radijske emisije "Znanost na eteru" održat će se ovaj četvrtak u 18.30 sati u MM Centru u sklopu zagrebačkoj Studentskog centra. Riječ je o posljednjoj panel diskusiji u sklopu projekta "Znanost je IN!"

Organizatori kažu kako im je želja kroz diskusiju saznati imaju li hrvatske tvrtke interesa ulagati u projekte popularizacije znanosti te, ako interes postoji, koji je najbolji način komunikacije popularizatora znanosti prema tvrtkama, a koje su najčešće pogreške. Radi li se o donacijama ili marketinškim budžetima? Koje je najbolje vrijeme za prijavu ovakvih projekata? Koji su kriteriji koji presuđuju u koristi  odabira projekata? Koji je tajni sastojak uspješnih projekata?

Svoja iskustva na diskuciji će podijeliti Kim Gladstone Herlev, zamjenik izvršnog direktora znanstvenog centra "Experimentarium" iz Kopenhagena, uspješan popularizator znanosti Toni Milun, poduzetnik i menadžer Nikola Mujdžić, inicijator projekta Ljetna tvornica znanosti i dugogodišnji popularizator znanosti Dejan Vinković, te mnogi drugi.

Moderator tribine je Janko Brlečić, nekadašnji urednik emisije Znanost i biznis na radiju 101, a svi zainteresirani raspravu će moći pratiti uživo putem video prijenosa i uključiti se na društvenim mrežama organizatora hashtag je #popznan. Panel diskusiji prethodit će i posljednja radionica iz ciklusa tema o popularizaciji znanosti u sklopu projekta "Znanost je IN" koju će održati inozemni gost Kim Gladstone Herlev. Radionica započinje u 10 sati te je obavezna rezervacija na info@zez.hr.

Projekt "Znanost je IN" održava se uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a pod pokroviteljstvom Sveučilišta u Zagrebu i Grada Zagreba. Partneri projekta su CARneta, Institut sinergije znanosti i društva (ISZD), Kongresni ureda Turističke zajednice Grada Zagreba, Kultura promjene Studentskog centra u Zagrebu, Međunarodni institut znanosti i obrazovanja (MIZO), Udruge Kreatom i Udruge studenata PMF-a "Ćumez".

Komentirajte prvi

New Report

Close