Dobile vjetar u leđa za lakši poduzetnički start i razvoj

Vesna Torbarina iz HGK/Borna Filić/PIXSELL Vesna Torbarina iz HGK/Borna Filić/PIXSELL

Na Maloj školi poduzetništva za žene HGK i EEN-a 60-ak polaznica, predavačice su iskusne vlasnice tvrtki.

Žene su sve više zainteresirane za biznis, ali trebaju im znanje i iskustvo poduzetnica koje su na tržištu, jer podrška žena za žene posebno je važna budući da nemamo toliko poduzetničkog iskustva kao muški.

Zato su nam i radionice i škole dobar vjetar u leđa na tom putu", ocjena je Ivane Radić, predsjednice Međunarodne mreže poslovnih žena, ujedno i predavačice na netom završenoj Maloj školi poduzetništva za žene, u organizaciji HGK i Europske poduzetničke mreže (EEN).

Oni su za šezdesetak žena, što onih koje nisu ušle u poduzetništvo (ali o tome razmišljaju) i onih koje jesu, u dva intenzivna modula radionica objasnile sve nužno za start i/ili unapređenje poslovnog pothvata. Saznale su kakve su birokratske procedure nužne, kako birati knjigovođu, formirati cijenu proizvoda/usluge, pronaći partnera, analizirati financijske izvještaje, otvoriti webshop, predstaviti se u javnom nastupu, promovirati se kroz PR...

Kako reče Vesna Torbarina, voditeljica Odjela za projekte, programe i fondove EU u HGK, cilj je Škole bio da žene s poduzetničkim željama direktno vide što sve trebaju za uspješan biznis.

"Iskusne vlasnice tvrtki su im pomogle da lakše prođu 'dječje bolesti', a oduševilo nas je što su se polaznice umrežile i učile jedne od drugih, počevši surađivati i koristiti međusobne poslovne usluge", ustvrdila je Torbarina, najavljujući da će najesen biti još sličnih radionica.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve