Dm, Lidl i Müller su najpoželjniji poslodavci za Hrvate

Šef dm-a Mirko Mrakužić/Goran Stanzl/PIXSELL Šef dm-a Mirko Mrakužić/Goran Stanzl/PIXSELL

Radnicima bitno dobro okruženje, sigurnost radnog mjesta i dobra plaća.

I dok u Europskoj uniji najviše građana sanja o tome da radi za Google, Microsoft, L'Oreal te neku veliku konzultantsku kuću ili banku (prema podacima Forbesa i Univesumglobala), Hrvati, čini se, najviše maštaju da rade kao trgovci u nekoj od brojnih drogerija.

Prema istraživanju portala MojPosao, provedenog na 10.000 ispitanika, najpoželjniji poslodavci u Hrvatskoj su njemački trgovački lanci: dm-Drogerie Markt, Lidl te Müller.

Google je u Hrvatskoj na 13. mjestu, Microsoft na 11., a Zagrebačka banka na 17. Ispitanici kao presudni faktor navode harmonične odnose, sigurnost radnog mjesta, priliku za napredak u struci i visinu plaće.  Gotovo četvrtina ispitanika kao presudni faktor atraktivnosti poslodavca navela je harmonične odnose na radnom mjestu, a za 23 posto najvažnija je sigurnost radnog mjesta.

Petina ispitanih kaže da je presudna prilika za napredak u struci, za 18 posto najvažnija je visina plaće, a 11 posto je kao najvažniji faktor navelo priliku za hijerarhijsko napredovanje.

Tvrtka DM je najpoželjniji poslodavac neovisno o stupnju obrazovanja, dobnoj skupini i mjestu prebivališta ispitanika. Na drugom mjestu se onima sa srednjom školom nalazi Lidl, dok je ispitanicima s visokom i višom stručnom spremom na drugom mjestu tvrtka Rimac Automobili. Kandidatima koji se još školuju u top deset poslodavaca nalazi se i tvrtka za izradu softvera Infinum, dok su Rimac Automobili na trećem mjestu ispitanicima do 32 godine. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve