Ova tvrtka proizvela je lani oko milijun stolaca

Autor: Poslovni dnevnik , 16. siječanj 2015. u 10:07
Hrvatska je veliki proizvođač stolica/Dušan Mirković/PIXELL

Drvna industrija Klana iz Gorskog Kotara jedna je od većih europskih tvornica stolaca, a o čemu govori i ovi podaci.

Drvna industrija Klana jedna je od većih europskih tvornica stolaca, a o čemu govori i podatak da je lani proizvela oko milijun stolica klasičnog, rustikalnog i modenog dizajna.

Ukupni prihod od 115 milijuna kuna je za 17 posto veći u odnosu na godinu prije.  Od toga je u izvozu ostvareno 110 milijuna kuna prihoda ili 18,5 posto više nego godinu prijei.Sada se u toj tvrtki ostvari više od 60 posto domaće proizvodnje stolica, a glavna tržišta su Francuska i Njemačka, u koje tvornica iz Klane izvozi oko 85 posto svoje proizvodnje. Drvna industrija Klana osnovana je i prerađuje drvo još od 1911. godine, a sada proizvodi isključivo stolice od bukovog i hrastovog masivnog drva u kombinacijama s različitim vrstama sjedala u masivnoj, pletenoj i tapeciranoj izvedbi.

U njoj se na godinu preradi 30.000 prostornih metara drva, a sirovina se, na temelju dugogodišnjeg ugovora, nabavlja od Hrvatskih šuma. U tvornici stolaca Klana radi oko 420 ljudi, a od toga je prošle godine zaposleno oko 50 radnika. Prošle godine Drvna industrija Klana darovala je stradalnicima na poplavljenim područjima Županje, Drenovaca i Gunje novih 1200 stolaca.  

Komentirajte prvi

New Report

Close