Deseta i ujedno prva međunarodna konferencija o kontrolingu Altius savjetovanja

Autor: Objava za medije , 27. travanj 2018. u 08:30
FOTO: Press

Konzultantska tvrtka Altius, promicatelj važnosti kontrolinga za rast i razvoj poduzeća, koja već drugo desetljeće uspješno uvodi i razvija kontroling u poduzećima, 10. svibnja u Zagrebu organizira X. međunarodnu konferenciju o kontrolingu.

Ove godine tema konferencije je Kontroling i upravljanje nabavom.  Zanimljiv podnaslov „Mit ili učinkoviti instrument konkurentnosti gospodarstva“ potaknuo nas je da o konferenciji porazgovaramo s mr.sc. Andrejom Švigir, suvlasnicom Altius savjetovanja te Helenom Popović Petrušić, vlasnicom poduzeća Wogas koje je ove godine i partner konferencije.

Vrlo često poduzeća pokušavaju pronaći prostor za uštede i unapređenje poslovanja na krivim mjestima. Uobičajena praksa je povećanje prodaje ili pak smanjenje troškova rada. Zbog pretežite percepcije nabave kao funkcije kroz koju se samo ostvaruje kupnja roba i usluga, ove godine smo odlučili prikazati potencijale za povećanje uspješnosti i konkurentnosti u poslovanju, a koji se nalaze u domeni funkcije nabave.

Upravo je uloga kontrolinga otkriti potencijal, ukazati na mogućnosti te predložiti put ka uspjehu, govore naše sugovornice.

Nabava kao funkcija i aktivnost, uz dobavljače, nalazi se na početku opskrbnog lanca i time ima direktan utjecaj na uspješnost poslovanja i zadovoljstvo krajnjeg kupca.

Važnost funkcije nabave za konkurentnost poduzeća, a time i cjelokupnog gospodarstva raste i pod utjecajem globalnih trendova u poslovanju, navodi Švigir.

Sve veći udio poslovnih rashoda poduzeća realizira se putem funkcije nabave.  U SAD-u, prema statističkim podacima za 2016. godinu, 56% rashoda cjelokupne industrijske proizvodnje SAD-a realizirano je putem nabave, navodi Popović Petrušić.

Zapadne ekonomije rangirale su funkciju nabave visoko u odnosu na ostale funkcije i pokrenule promjene koje vode k optimizaciji nabavnih procesa, a koja se provodi putem digitalizacije. Jednako tako podigle su transparentnost i natjecateljsko nadmetanje u nabavnom poslovanju na najvišu razinu.

Cilj konferencije je prenijeti znanja, iskustva, metode i instrumente te na konkretnim primjerima prikazati kako možemo povećati efikasnost u poslovanju u domeni funkcije nabave, kako u javnim tako i u privatnim poduzećima. Želimo potaknuti poduzeća da pokrenu pozitivne promjene koje će im pomoći da ravnopravno konkuriraju na tržištu.

Partner ovogodišnje konferencije tvrtka ZER i njihov CEO prenijet će nam svoje izlaganje s prošlogodišnje najveće europske konferencije o nabavi pod nazivom Transformacija nabave.

Zbog svega navedenog, pozvani su svi vlasnici poduzeća, menadžeri i voditelji kontrolinga i nabave da se pridruže na konferenciji.

Važnost teme ovogodišnje konferencije prepoznala je Predsjednica Republike Hrvatske gđa. Kolinda Grabar Kitarović i dodijelila joj svoje visoko pokroviteljstvo. Konferenciju je podržala HGK – Komora Zagreb čiji će predsjednik dr.sc. Zlatan Fröhlich otvorit ovogodišnju konferenciju uvodnim govorom. Sudionicima konferencije pozdravnim govorom obratit će se i predstavnici Ministarstva financija te Ministarstva gospodarstva.

Više informacija dostupno je na sljedećem linku: http://www.altius.hr/edukacije/konferencije/kontroling-i-upravljanje-nabavom-mit-ili-ucinkoviti-instrument-konkurentnosti-gospodarstva/13464

 

Komentirajte prvi

New Report

Close