Conty plusu 800.000 kuna za još jači izvoz u Njemačku

Autor: Darko Bičak , 03. kolovoz 2015. u 10:45
Gordan Maras i Darko Ciglenečki

Zagrebačka tvrtka europskim novcem modernizira poslovanje.

Tvrtka Conty plus, koja se bavi distribucijom repromaterijala na bazi drva, dobila je poticaje u iznosu od gotovo 800 tisuća kuna za informatizaciju poslovnih procesa.

Riječ je o potporama u sklopu natječaja za projekt "Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa" kojim Ministarstvo poduzetništva i obrta potiče razvoj, rast i konkurentnost mikro, malih i srednjih poduzetnika. Kako ističu iz tvrtke, uz pomoć te potpore koja se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa Regionalna konkurentnost, Conty je krenuo s modernizacijom poslovanja koja će mu omogućiti veći izvoz. Darko Ciglenečkim, direktor tvrtke, ističe da su samo u posljednjih šest godina ostvarili trostruki rast broja zaposlenika, povećanje poslovnih prihoda od 61 posto i povećanje izvoza od čak 349 posto.

"Takav značajan rast poslovanja treba na adekvatan način popratiti procesi reorganiziranja, strukturiranja i informatizacije poslovanja. Ovim projektom povećat ćemo našu konkurentnost na domaćem i stranim tržištima. Samim time smo korak bliže našoj dugoročnoj strategiji kojom se planira rast prihoda i povećanje zaposlenih za oko 50 posto do 2018. godine u odnosu na prihode u 2014.", rekao je Ciglenečki. Tvrtka danas ima 160 zaposlenih, a godišnji prihod u prošloj godini bio je na razini 90 milijuna kuna. Glavno izvozno tržište im je Njemačka, gdje bilježe stopu rasta od 30 posto godišnje.

Komentirajte prvi

New Report

Close