Centar za inovativne prehrambene proizvode

Autor: Tomislav Pili , 01. veljača 2015. u 22:00
Emir Đanić, Podravka/Marko Jurinec/PIXSELL

Centar je zajednički projekt grada Koprivnice i tamošnjeg prehrambenog diva.

Iskorištavanje zajedničkih interesa lokalne zajednice, prehrambene i poljoprivredne industrije te znanosti u Koprivnici su ostvarili kroz projekt Inotech.

Radi se o centru za inovativne prehrambene proizvode, kako su u petak u kratkom predstavljanju na Poslovnom uzletu grada Koprivnice pojasnili zamjenik gradonačelnice Mišel Jakšić te Emir Đanić, projektni menadžer u Podravci. Centar je zajednički projekt grada Koprivnice i tamošnjeg prehrambenog diva, a zamišljen je kao središte kompetencija, kazao je Mišel Jakšić. "Znali smo da imamo resurse za poljoprivrednu i prehrambenu industriju, stručnjake, male i srednje poduzetnike te industriju", istaknuo je Jakšić.

U takvom centru znanja interesi grada, industrije i poljoprivrednih proizvođača se preklapaju jer grad, između ostaloga, ojačava svoju prepoznatljivost, a proizvođači mogu ostvarivati svoje ideje. "Ovaj koncept oslanja se na suradnju dionika u lokalnoj zajednici", dodao je Emir Đanić, koji se Podravci na ovom projektu pridružio prije godinu dana. Kako je kazao, vizija je pretvoriti Inotech u vodeći regionalni i europski centar za razvoj koncepata u području inovativne funkcionalne hrane. Centar je prostor za svoje djelovanje našao na prostoru bivše koprivničke vojarne.

Komentirajte prvi

New Report

Close