Caruju Tommy, AD Plastik i Studenac, Braća Pivac imali prihode veće od milijardu kuna

Autor: Poslovni dnevnik , 22. rujan 2018. u 10:47
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Najlošiji status na nacionalnoj ljestvici za 2017. dalmatinski su poduzetnici “zaradili” kada su u pitanju ekonomičnosti poslovanja po kojoj su na 8. mjestu.

S više od 76 tisuća zaposlenih poduzetnici Splitsko-dalmatinske županije drugi su u državi, a treće im je mjesto pripalo gledaju li se prihodi ostvareni u protekloj godini. Iznosili su, pokazuje analiza Financijske agencije, ukupno 46 milijardi kuna, dok je neto dobit za svih 13.211 poduzetnika dosegnula 1,7 milijardi kuna. Najlošiji status na nacionalnoj ljestvici za 2017. dalmatinski su poduzetnici “zaradili” kada su u pitanju ekonomičnosti poslovanja po kojoj su na 8. mjestu, produktivnost rada mjerena odnosom ukupnih prihoda i broja zaposlenih u kojoj zauzimaju 9. poziciju, te produktivnost mjerena odnosom neto dobiti i broja zaposlenih u čemu su 10.

“Između 55 gradova i općina Splitsko-dalmatinske županije, izdvajaju se poduzetnici Splita koji su prvi po broju zaposlenih, ukupnom prihodu, dobiti i gubitku razdoblja i po neto dobiti. Osim poduzetnika Splita, više od milijardu kuna prihoda ostvarili su i poduzetnici Solina, Kaštela, Omiša, Vrgorca, Dugopolja, Trogira i Makarske”, stoji u analizi Fine.

Uvjerljivo najjači igrač gleda li se po prihodima trgovački je lanac Tommy s više od 2,7 milijardi kuna u protekloj godini. Prvi je i s 2700 zaposlenih i dobiti od 148 milijuna kuna. Još jedan trgovac – Poljacima nedavno prodani Studenac lani je imao 1,65 milijardi kuna prihoda, 2580 zaposlenih i 86 milijuna kuna dobiti. Mesna industrija Braća Pivac također spada u regionalne pokretače, s prihodima većim od 1,1 milijardu kuna, 1111 djelatnika i 18,6 milijuna kuna dobiti.

Među velikanima je, naravno, i solinski AD plastik s 894 milijuna kuna prihoda u 2017. te 53 milijuna kuna dobiti.

Komentirajte prvi

New Report

Close