‘Brišemo sve predrasude jer plivamo u sličnim poduzetničkim vodama’

Autor: Marta Duić , 02. siječanj 2020. u 22:00
Ženski poduzetnički centar naglašava zajedništvo, međusobno umrežavanje, kaže Marijeta Matijaš, vlasnica tvrtke Kreacija/ PODUZETNICA.HR

S ciljem promicanja poduzetništva okupili su više od 2300 članica i 118 članova, objavili knjige, organizirali kongrese….

Ženski poduzetnički centar obilježava pet godina poslovanja, rada na projekatima i aktivnostima na razvoju i promicanju poduzetništva, posebice ženskoga. 

Osnovani su od vlasnica tvrtki i obrta, u prvom redu s misijom ohrabrivanja žena na veći poduzetnički angažman u gospodarstvu te lakšeg ulaganja u obrazovanje i učenje u poduzetničkom sektoru. Od tada do danas projekte, sadržaje i aktivnosti centra, kao jedne od najvećih nepolitičkihi nevladinih asocijacija u ovom dijelu Europe upoznalo je i podržalo niz poduzetnica i poduzetnika, a u pet godina djelovanja Ženski poduzetnički centar okupio je više od 2300 članica te 118 članova.

"Od prvog dana djelovanja prije pet godina Ženski poduzetnički centar krenuo je s nekoliko značajnih projekata poput besplatnih edukacija u suradnji s brojnim hrvatskim gradovima i županijama koje je dosad pohađalo više od 1300 polaznika, tiskali smo nekoliko knjiga i slikovnicu vezanu za poduzetništvo, organizirali četiri kongresa poduzetnica jugoistočne Europe… Peti jubilarni Kongres poduzetnica kao najveće poslovno okupljanje žena u biznisu jugoistočne Europe na kojem očekujemo više od 500 sudionica i sudionika održat će se 8. ožujka u Zagrebu.

 

500 sudionika

očekuje se na 5. kongresu poduzetnica JI Europe, 8. ožujka u Zagrebu

Lansirali smo sadržaje i kroz našu digitalnu platformu do danas postali stjecište jednog od najučinkovitijih networkinga i plasmana poduzetničkih usluga i proizvoda u Hrvatskoj, ali i šire", istaknula je Sanela Dropulić, direktorica Ženskog poduzetničkog centra. Kako tvrdi ova poduzetnica, na kreiranju i provedbi sadržaja, projekata i aktivnosti centra radi i velik broj članica i članova.

"Ženski poduzetnički centar naglasak stavlja na zajedništvo, međusobno umrežavanje, povezivanje, sklapanje novih suradnji, no istovremeno briše sve predrasude, sve dobne, spolne ili teritorijalne razlike. Svi smo isti, svi 'plivamo' u sličnim poduzetničkim vodama, svi se suočavamo sa sličnim izazovima, ali i svi zajedno rješavamo ili nastojimo riješiti ono što nam izravno usporava rast i poslovanje", poručuje poduzetnica Marijeta Matijaš, vlasnica tvrtke Kreacija iz Banjola na Rabu i članica Ženskog poduzetničkog centra. 

Komentirajte prvi

New Report

Close