Bivši premijer Milanović otvorio konzultantsku tvrtku

Autor: Saša Paparella , 14. studeni 2016. u 22:00
Zgrada gdje je smještena Milanovićeva tvrtka/ Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik SDP-a registrirao tvrtku EuroAlba Advisory, predmet poslovanja je “savjetovanje u vezi upravljanja”.

Kao što se u medijima i najavljivalo, predsjednik SDP-a Zoran Milanović i službeno je postao konzultant.

Temeljem Izjave o osnivanju društva s ograničenom odgovornošću od 7. studenog, 2016., u registar Trgovačkog suda u Zagrebu proveden je upis Milanovićeve konzultantske tvrtke EuroAlba Advisory. Temeljni kapital je 20.000 kuna, što je zakonski minimum za d.o.o. Bivši premijer Milanović direktor je i jedini vlasnik tvrtke EuroAlba Advisory. Kao predmet poslovanja te tvrtke u sudskom se registru navodi "savjetovanje u vezi s upravljanjem". Do pred koju godinu, tvrtka s toliko tuđica u imenu ne bi mogla niti biti registrirana u RH. Zoran Milanović je iskoristio mogućnost i naziv tvrtke je natrpao stranim riječima, a zasad nije nepoznato znači li riječ Alba u imenu keltski naziv za Škotsku ili možda Albaniju.

Milanovića se naime mediji spominjali kao potencijalnog  konzultanta kosovske i albanske vlade. Nnedavno je u jednom prištinskom restoranu fotografiran u društvu Agima Çekua, ministra za Kosovske snage sigurnosti te bivšeg hrvatskog ministra obrane RH Ante Kotromanovića, koji također trasira privatnu karijeru. U domaćim se medijima i ranije pisalo da će Milanović, "pružati konzultantske usluge državama koje su u različitim fazama pristupanja EU".

Sjedište Milanovićeve tvrtke je u Zagrebu, u Miramarskoj 24. Na toj je adresi International, hotel u vlasništvu HUP-a Ađelka Leke, ali i BCI – Business Center International, poslovna zgrada u vlasništvu Ksenije Juhn Bojađijev i Darka Ostoje, bivših partnera iz Dom fonda.  Riječ je o zgradi izgrađenoj 2006., u čijih su se 13.025 kvadratih metara uredskih prostora na ukupno 13 etaža smjestile mnoge tvrtke. U neposrednoj BCI-ja nalazi se niz državnih i gradskih institucija, veleposlanstava, banaka, osiguravajućih kuća, ali  i nekoliko restorana, popularnih među pripadnicima poslovne zajednice.

Komentirajte prvi

New Report

Close