Bakar mami 800 mil. kn novih ulaganja

Autor: Poslovni dnevnik , 15. svibanj 2017. u 21:59
U zoni danas posluje oko 170 tvrtki, a broj nezaposlenih lani je pao za 40 posto

Šire industrijsku zonu Kukuljanovo.

Čak 800 milijuna kuna ulaganja u nove pogone i otvaranje još 1000 radnih +mjesta najbolji je dokaz o opravdanosti inicijative grada Bakra da proširi svoji industrijsku zonu Kukuljanovo u kojoj danas posluje 170 tvrtki.  

Planove o proširenju zone za još milijun četvornih metara  jučer je u Bakru ministru državne imovine Goranu Mariću iznio gradonačelnik Tomislav Klarić, a glavna se riječ vodila oko pitanja zemljišta s obzirom na to da je  ono u državnom vlasništvu. Klarić je naveo da je, kako bi novi projekt mogao početi, potrebno riješiti pitanje vlasništva, tj. prijenos zemljišta s države na Grad Bakar. Projektna dokumentacija se već priprema, a otkupljuje se zemljište od drugih, privatnih vlasnika, dosad je u tom smislu riješeno pitanje 38.000 kvadrata.

"Širenje je plan za petogodišnje razdoblje, uz pomoć ministra i Vlade, i nadam se da ćemo ga ostvariti. Nakon novog investicijskog ciklusa u našoj bi zoni bilo zaposleno ukupno oko 10 tisuća ljudi", poručio je Klarić. Inače, u gradnju infrastrukture i otkup zemljišta za ovu zonu Bakar je uložio preko 130 milijuna kuna vlastita novca. Investitorima je zanimljivo da se svakoga tko se bavi proizvodnjom, a ima središte tvrtke u Bakru oslobađa od plaćanja 30% komunalnog doprinosa.

Broj nezaposlenih lani je u Bakru pao za 40 posto, a stopa nezaposlenosti sada iznosi između pet i sedam posto. Ministar Goran Marić rekao je da ono što je Bakar napravio u pogledu razvitka gospodarske zone i zapošljavanja, nije napravio nijedan grad u Hrvatskoj, a da se rijetko vidi i u Europi. Obećao je da će  Vlada podupirati takve projekte. 

Komentirajte prvi

New Report

Close