Američki koledži i sveučilišta predstavit će se hrvatskim učenicima i studentima

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 30. ožujak 2017. u 22:00
U sklopu sajma organizirat će se i kutak za standardizirane testove i besplatno obrazovno savjetovanje

Ovogodišnje izdanje sajma visokog obrazovanja pod organizacijom IRO-a održat će se 12. travnja u zagrebačkom hotelu Sheraton.

Odlazak na studij u inozemstvo zanima sve veći broj mladih, a relevantne institucije daju sve od sebe da se takve želje i ostvare. Jedna od inicijativa u tom smjeru je sajam visokog obrazovanja Education USA koji se sredinom travnja po četvrti put održava u Zagrebu, a u sklopu kojega će se američki koledži i sveučilišta predstaviti hrvatskim učenicima i studentima.

Radi se o jedinstvenom događaju u Hrvatskoj na kojem se svi zainteresirani mogu informirati o studijskim programima i stipendijama za studij u SAD-u, i to izravno od predstavnika američkih visokih učilišta. Sudjelovanje na sajmu je besplatno uz prethodnu najavu i registraciju dok su sve informacije dostupne na mrežnim stranicama organizatora Instituta za razvoj obrazovanja (IRO). IRO je jedini ovlašteni EducationUSA centar u Hrvatskoj koji pruža informacije o američkom sustavu visokog obrazovanja i mogućnostima studiranja u SAD-u uz potporu U.S. Department of State i Američkog veleposlanstva u Zagrebu. Poznati su i po tome što već 18 godina pružaju besplatne i nepristrane informacije o mogućnostima studiranja i dobivanja financijske potpore za studij u Hrvatskoj i inozemstvu.

Ovogodišnje izdanje EducationUSA manifestacije održava se 12. travnja u zagrebačkom hotelu Sheraton, gdje će se predstaviti devet visokih učilišta iz sedam američkih saveznih država te jedno sveučilište sa sjedištem u Europi. Prije početka sajma, za hrvatske srednjoškolce, studente i sve zainteresirane Kansas State University i New York University Abu Dhabi održat će interaktivne radionice o pisanju i pripremanju prijava za američka visoka učilišta u periodu od 15 do 16 sati.

Sajam u Zagrebu organizira Institut za razvoj obrazovanja (IRO) kao dio međunarodne obrazovne turneje američkih sveučilišta koja će posjetiti sedam glavnih gradova Jugoistočne Europe. Ove godine predstavit će se Central Penn College, Fairleigh Dickinson University, Foothill and De Anza Colleges,Kansas State University, New York University Abu Dhabi, Rochester Institute of Technology – RIT Croatia, Savannah College of Art and Design (SCAD), University of Colorado Boulder i University of Redlands. Kako navode organizatori, u sklopu sajma organizirat će se i kutak za standardizirane testove i besplatno obrazovno savjetovanje s informacijama o standardiziranim testovima kao što su TOEFL, GMAT, GRE i SAT koje je potrebno položiti za upis studija u SAD-u.

Komentirajte prvi

New Report

Close