Akcijski plan i europski fondovi pogonsko gorivo za snažniji rast

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 26. veljača 2017. u 22:00
Željko Turk/Igor Kralj/PIXSELL

Četvrta sezona manifestacije Poslovni uzlet startala iz Zaprešića.

Prvo ovogodišnje izdanje Poslovnog uzleta, manifestacije posvećena malom i srednjem poduzetništvu u organizaciji Poslovnog dnevnika, koja je ujedno i započela četvrtu godinu održavanja, održano je u petak u Zaprešiću.

Posvećenost Poslovnog dnevnika usmjerenu prema informiranju i educiranju sa svrhom što kvalitetnije poslovanja hrvatskih poduzetnika pohvalio je Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije.  "Vjerujem da su Poslovni uzleti pozitivno utjecali na ukupnu gospodarsku sliku, a sljedeći rezultat koji očekujemo je snažniji gospodarski rast. Tome ćemo pridonijeti i proračunom u kojem smo 78 milijuna kuna namijenili za subvencije i dotacije obrtnicima, poduzetnicima i OPG-ovima", poručio je župan.

 

Turk

Nezaposlenost opada zahvaljujući ulaganjima u poduzetničke zone.

Pozitivne promjene i podršku najavio je u Zaprešiću i državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta – Mario Antonić. "Prioritet je stvaranje bolje gospodarske klime, zbog čega i postoji akcijski plan koji se provodi te se radi na uklanjanju administrativnih barijera. Vjerujem da će rezultati biti vidljivi već u drugoj polovici godine, a rasterećenje poduzetnika do visine od milijardu i pol kuna može se preusmjeriti u investicije i razvoj. Naglasak želimo staviti i na što bolje iskorištavanje sredstava EU fondova, ali i projekt stipendiranja učenika za deficitarna obrtnička zanimanja za koji je izdvojeno 18 milijuna kuna. Također, ponosni smo i na mjeru E-impuls koja bilježi nekoliko tisuća prijava. Stvari idu na bolje", kazao je.

 

Kožić

Snažnijem rastu pridonijet će 78 milijuna kuna subvencija obrtnicima, poduzetnicima i OPG-ovima.

Grad domaćin ima 28 tisuća stanovnika, a karakterističan je po tome što većina prihoda dolazi upravo iz segmenta malog i srednjeg poduzetništva zbog čega je vrlo vrijedna sastavnica hrvatskog gospodarstva, poručio je gradonačelnik Zaprešića Željko Turk.

 

Antonić

Prioritet je stvaranje bolje gospodarske klime.

"Gospodarski razvoj Zaprešića temeljen je upravo na dugoročnom razvoju malog poduzetništva i obrta te restrukturiranju velike industrije. Nezaposlenost opada zahvaljujući ulaganjima u poduzetničke zone, a još bolje rezultate možemo očekivati iskoristimo li novac koji nam stoji na raspolaganju iz strukturnih europskih fondova u skladu s čime se možemo nastaviti razvijati", naglasio je Turk u uvodnom obraćanju.Upravo je medijsku moć Poslovnog dnevnika usmjerenu prema informiranju i educiranju sa svrhom što kvalitetnije poslovanja hrvatskih poduzetnika u uvodnom obraćanju pohvalio Stjepan Kožić. 

Komentirajte prvi

New Report

Close