16. CARNetova korisnička konferencija CUC 2014

Autor: Poslovni.hr , 18. studeni 2014. u 09:16
CUC 2014

CARNet organizira 16. CARNetovu korisničku konferenciju CUC 2014, koja će se ove godine od 19. do 21. studenoga održati u Hotelu Antunović u Zagrebu

Pod naslovom "Povežite se, polijećemo" program će ponuditi 2 pozvana predavanja, 26 radionica (dvostruko više nego prethodne godine) te više od 40 recenziranih radova. Konferenciju ove godine prate i četiri "Birds of Feather" događanja na temu CMS-a za škole, razvoja i nadogradnje e-Dnevnika, teme digitalnih udžbenika i korištenja tableta u nastavi te okrugli stolovi na teme "Trebaju li nam otvoreni podaci?" i "Kako upotrijebiti tehnologiju u nastavi ako nije predviđena predagoškim standardima".

Glavni program konferencije podijeljen je u šest tematskih cjelina: Novi svjetovi e-sadržaja, Sinergijom projekata do zajedničkog cilja, Online odgovornost, Umreženi svijet / (od)spojeno društvo, Nove tehnologije i metodologije, Digitalno sazrijevanje obrazovnih ustanova i Pomičemo granice. Posebnu programsku cjelinu čini sys.trek, dio programa namijenjen sistem inženjerima s ustanova članica CARNeta, koji ove godine nudi 17 prezentacija i tri radionice.

Nastavljajući tradiciju, CUC i ove godine svojim sudionicima nudi priliku poslušati nekoliko svjetskih stručnjaka iz područja informacijskih i komunikacijskih tehnologija, obrazovanja i znanosti. Najavljujemo pozvano predavanje g. Wouter van Tola, ravnatelja korporacijskog građanstva tvrtke Samsung Electronics za Europu koji će govoriti o tome kako možemo pripremiti mlade za budućnost u kojoj će se događati velike i brze promjene, a za posao koji u ovom trenutku još ne postoji?

Drugo pozvano predavanje izv.prof.dr.sc. Dejana Vinkovića, ravnatelja Instituta sinergije znanosti i društva te profesora astrofizike na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Svučilišta u Splitu pripremiti će sudionike konferencije na život u eri "četvrte paradigme”. Posljednjih godina raste na važnosti nova, četvrta paradigma – "e-znanost" ili znanost velike količine podataka, koja uključuje i sve tri prijašnje paradigme zajedno. Ta paradigma već uvelike utječe na naše živote, a kroz predavanje upoznati ćemo se s nekim primjerima, kao i s promjenama koje ta paradigma unosi u promišljanja budućnosti obrazovanja i tržišta rada.

Konferenciju tradicionalno prati i Webfestival – natjecanje autora web sadržaja. Tema ovogodišnjeg 15. po redu Webfestivala su obrazovne interaktivne online igre.

U sklopu konferencije CUC 2014 održat će se i nekoliko popratnih događanja.  Tako će biti organizirana posebna serija predavanja u okviru eSkills inicijative, EU arena će predstaviti europske projekte iz područja tehnologije u obrazovanju s ciljem povezivanja različitih europskih projekata i inicijativa a u sklopu konferencije će se održati i prvi obrazovni TweetUP – #CUCeduUP. Kao i svake godine, program će obogatiti i brojne prezentacije CARNeta, CARNetovih partnera i sponzora.

Sve dodatne informacije o konferenciji, programu, prijavi sudionika, kotizacijama i prijevozu dostupne su na službenim stranicama konferencije.

Informacije o konferenciji potražite i  na Facebooku te na Twitteru pod oznakom #CARNetCUC.

Poslovni vas vodi na konferenciju. Odaberite jednu od nagrada, a najbrže nagrađujemo!

Fill out my online form.

var rjmal9e0e51fbh;(function(d, t) {
var s = d.createElement(t), options = {
‘userName’:’24sata’,
‘formHash’:’rjmal9e0e51fbh’,
‘autoResize’:true,
‘height’:’560′,
‘async’:true,
‘host’:’wufoo.com’,
‘header’:’show’,
‘ssl’:true};
s.src = (‘https:’ == d.location.protocol ? ‘https://’ : ‘http://’) + ‘www.wufoo.com/scripts/embed/form.js’;
s.onload = s.onreadystatechange = function() {
var rs = this.readyState; if (rs) if (rs != ‘complete’) if (rs != ‘loaded’) return;
try { rjmal9e0e51fbh = new WufooForm();rjmal9e0e51fbh.initialize(options);rjmal9e0e51fbh.display(); } catch (e) {}};
var scr = d.getElementsByTagName(t)[0], par = scr.parentNode; par.insertBefore(s, scr);
})(document, ‘script’);

Komentari (1)
Pogledajte sve

Konferencija je bila sadržajna i zanimljiva.

New Report

Close