Opatijski kvadrati luksuznih vila i stanova prodaju se za 12.000 eura

Autor: Poslovni.hr , 25. kolovoz 2016. u 10:27
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Elitne nekretnine, vile i stanovi u prvom redu do mora rijetko se nađu u ponudi specijaliziranih agencija, međutim to ne znači da one ne postoje i ne pronalaze lako kupca.

Opatijski 'zlatni kvadrati' i dalje drže visoku cijenu. Elitne nekretnine, vile i stanovi u prvom redu do mora rijetko se nađu u ponudi specijaliziranih agencija, međutim to ne znači da one ne postoje i ne pronalaze lako kupca. U agenciji za posredovanje u prometu nekretnina Imobilije Perman, Novi list saznaje da se najelitniji kapaciteti na opatijskoj rivijeri prodaju diskretno te da vrlo često takve kuće i stanovi nisu oglašeni na web stranicama agencija. Isto tako, vile su to čija cijena nije izražena po kvadratu jer je vrijednost i atraktivnost objekta prije svega određena lokacijom. Potencijalnim kupcima cijena je bitna, ali ne i najbitnija stavka pri kupnji elitnih stanova i vila uz more, tvrdi vlasnik navedene opatijske agencije i dodaje da ove godine izuzetno dobro posluju jer su, s obzirom na događaje u Europi i svijetu, nekretnine postale sigurna oaza za investicije.

Da elitne nekretnine na opatijskoj rivijeri lako pronalaze kupce, potvrdio je i Milan Mandić iz opatijske agencije Smart Invest Immobilien. Kaže kako takve nekretnine, usprkos vrtoglavo visokim cijenama za većinu ljudi, rijetko kada gube na vrijednosti, i uglavnom su kupci spremni platiti traženu cijenu očekujući daljnji rast vrijednosti stanova, kuća i vila smještenih na izvrsnim pozicijama. Potražnja za elitnim nekretninama uvijek je veća od ponude, tvrdi Mandić koji ima odlične kontakte sa stranim kupcima koji se najčešće pojavljuju u ovakvim kupoprodajama.

Najatraktivniji opatijski kvadrat stana u prvom redu do mora cijeni se 12.500 eura, vila na Punta Kolovi u Opatiji se prodaje za 11 milijuna eura, a stanovi od 90 i 150 kvadrata u centru Opatije imaju istaknutu cijenu od 10.000 eura po kvadratu. Neki će reći da su to nerealno visoke cijene, no agenti za nekretnine tvrde da ipak postoje oni koji će ih kupiti. Međutim, realnije je očekivati da će ipak cijena nekih od njih biti nešto niža kod samog čina kupoprodaje.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Čisti PR. Vjerojatno nije moguće doseći ni polovinu navedenih cifri za većinu nekretnina iz ponude. Ne znam po čemu je Opatija baš toliko atraktivna jer te nekretnine ne garantiraju neki izuzetan povrat, a sad da je to tamo tako fascinantna položajna renta, takve priče mogu prodavati Rusima i Kinezima koji uglavnom kupovinom nekretnina u Europi, tj. napose na prostoru EU, uglavnom peru crnu i sivu lovu.

Za vile mi je to čak i donekle logično jer se radi o zanimljivim, rustikalnim i tradicionalnim rezidencijama sa uređenom hortikulturom na vrhunskim pozicijama, ali stanovi, nema smisla i ja u te cijene ne vjerujem. Od /2 pa na niže.

ipak bi za te pare kupio u centru londona!!!!! ( eventualni kupci sigurno imaju već u londonu )

New Report

Close