Želite unajmiti stan? Ovo je kvart s najpovoljnijim cijenama

Autor: Poslovni.hr , 02. rujan 2018. u 09:32
Foto: Žarko Bašić / Pixsell

Cijene stanova u rubnim područjima Zagreba također su prihvatljivije.

Oni koji traže stan u Zagrebu nagledat će se sve više oglasa u kojima se nude stanovi poput garsonijere na Črnomercu od 25 kvadrata za 300 eura plus režije, ili, ako žele biti u centru, “moderno dizajniranu” garsonijeru od 20 kvadrata za 400 eura.

Kako piše Večernji list, prije pet godina situacija je bila drukčija pa je stan od 40 kvadrata stajao u prosjeku 260 eura. Danas stan od 40 četvornih metara na Črnomercu stoji između 300 i 500 eura, u centru grada između 350 i 600 eura, u Novom Zagrebu između 300 i 450 eura te u Maksimiru između 300 i 500 eura.

Dubrava je kvart s najpovoljnijim cijenama stanova te se stan od 40 kvadrata često može naći i za 250 eura, no prosječna najamnina je oko 350 eura. Cijene stanova u rubnim područjima Zagreba također su prihvatljivije, pa tako stanodavci u Sesvetama traže 300 eura za 40 kvadrata, a u Gajnicama vrlo često i manje od te cijene. Za stanove od 40 do 60 četvornih metara u prosjeku je trebalo izdvojiti 355 eura, a danas je taj iznos mnogo viši, od 500 do 700 eura koliko traže oni u centru, odnosno 400 do 550 eura koliko treba izdvojiti za takav stan u Novom Zagrebu.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Zagreb je super grad, ugodan za život i sa dosta sadržaja i dovoljno velik i prostran, a opet nije glomazan i ludnica… moglo bi se čak reći da je Zagreb jedini pravi grad u Hrvatskoj, valjda je zato i glavni grad. Dubrava je ok kvart. nije moj omiljeni, ali je ok.. onaj shopping centar mi je super. Nije čudo da su drugi zeleni od zavisti, pogotovo apartmanđije..

da, cijena je niža u vuko-ebinama od kvartova, i to niža čitavih 50 eura u prosjeku.

elementarni zdrav razum govori da su zaprešić, samobor, jaska i dugo selo bolji od dubrave i sesveta, već zato što su urbanistički uređeniji pa daju bolju kvalitetu života nego navedene rupčage (od kojih se sastoji većina zagreba.) lakše parkirati, sve svakodnevne usluge i trgovine jednako dostupne ili dostupnije. a blizina centra je važna samo onome tko cijeli dan na cvjetnom loče kavu, jer drugih posebnih sadržaja centar i nema, osim malo većeg broja turbo-folk klubova nego na periferiji.

koji bi radni čovjek uopće poželio najmiti u dubravi i sesvetama? samo znanstveni novaci i karijerni državni uhljebi. no jedini stvarni promet najma čine studenti, i to umjetno – moglo bi se cijelo zg sveučilište preseliti u bjelovar ili karlovac, i izgraditi stambeni kampus za sve studente – ali ne, onda bi se tek vidilo koliko je zagreb mrtav grad. da nema umjetno isforsiranog gibanja srudenata u zagrebu i najagilnim nojevima s glavom u pijesku bilo bi preočito da zagreb nije ništa drugo nego ruševina propalog državnog komunizma.

Nećete iznajmiti po tim cijenama osim naivcima koji dolaze u ZG na studij pa ne poznaju kvartove.

New Report

Close