Zaba pojeftinila kredite za kupnju stana

Autor: Poslovni.hr , 10. srpanj 2018. u 22:00
Osim stambenih, snižene su i kamatne stope na gotovinske kredite, Foto: Kristina Štedul Fabec / Pixsell

Kamatne stope smanjene od 0,2 do 0,5 posto.

Zagrebačka banka izvijestila je u utorak da je snizila fiksne i promjenjive kamatne stope za novougovorene kredite. Nakon što je smanjila kamatne stope na postojeće kredite s promjenjivom kamatnom stopom, čije cijene prate kretanja Nacionalne referentne stope, Zagrebačka banka od početka srpnja snizila je i kamatne stope za novougovorene kredite.

Za novougovorene stambene kredite s fiksnom kamatnom stopom ona će se smanjiti za 20 do 50 postotnih bodova, ovisno o valutnoj klauzuli i roku otplate, dodaje se. Kombinacijom fiksne i promjenjive kamatne stope za kredit uz valutnu klauzulu u eurima fiksna kamatna stopa za prvih pet godina iznosit će 3,2 posto, dok promjenjiva kamatna stopa za preostalih 25 godina iznosi 3,51 posto. Kredit u kunama s fiksnom kamatnom stopom za prvih pet godina je 3,8 posto, dok je promjenjiva kamatna stopa 4,06 posto.

Zagrebačka banka je snizila kamatne stope i za gotovinske kredite u kunama. Postojećoj kamatnoj stopi od 5,8 posto za gotovinske kredite u eurima, dodali su novu fiksnu kamatnu stopu za kredite u kunama koja iznosi 6,1 posto. “S ovakvim kamatnim stopama Zagrebačka banka se postavlja na sam vrh atraktivnosti po kamatnim stopama na hrvatskom tržištu”, stoji u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close