Za tehnološki park u Čačku 3,5 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr , 03. svibanj 2018. u 22:00
Prostori za nove tvrtke trebaju biti završeni za 24 mjeseca, Foto: Boris Ščitar / Pixsell

Uz državno ulaganje u opremu, grad će osigurati zemljište i infrastrukturu, čime će se stvoriti uvjeti za zapošljavanje 300 osoba u mladim inovativnim tvrtkama.

Vlada Srbije planirala je ove godine provođenje nekoliko mjera za ubrzanje razvoja IT sektora u Srbiji, a jedna je i pomoć razvoju Znanstveno-tehnološkog parka u Čačku. Za to je predviđeno 3,5 milijuna eura, za osiguranje i opremanje novog poslovnog prostora za potrebe novih tvrtki.

“Osiguranje i opremanje poslovnog prostora za potrebe poslovne inkubacije ojačalo bi kapacitete organizacije za kreiranje i rast inovatvnih kompanija koje bi dale priliku mladim stručnjacima da ostanu u Čačku i svoje znanje primijene za razvoj lokalne ekonomije. Proširenje prostornih kapaciteta NTP Čačak bit će realizirano preuzimanjem na upravljanje i korištenje lokacije Tehnos, ukupne površine oko 5500 kvadrata na prostoru od oko 3,5 hektara”, navodi se u dokumentu koji je objavila vlada Srbije.

Nakon čišćenja lokacije i realizacije plana uređenja prostora, uslijedila bi fazna izgradnja i rekonstrukcija objekata. Nakon useljenja mladih tvrtki stvorit će se uvjeti za otvaranje 300 novih radnih mjesta. Predviđena dinamika adaptacije i realizacije projekta je 24 mjeseca. U realizaciju posla Grad Čačak ulaže zemljište i infrastrukturu u vrijednosti 2,5 milijuna eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close