Za sedam gradskih nekretnina očekuju zaradu do 20 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr , 21. prosinac 2016. u 11:15
Foto: Ivo Čagalj / Pixsell

“Grad se u ovom slučaju ne može ponašati kao privatna firma, jer služi za servis građanima.”

Splitski gradski vijećnici su nakon pauze za ručak napokon dobili prilikuraspravljati o točki koja se odnosi na prodaju gradske imovine. Nakon poduže rasprave na kraju je većinom glasova usvojena prodaja šest od sedam gradskih nekretnina. Nije prošla jedino prodaja zgrade na Peristilu na Poljani kraljice Jelene, jer je jedino u ovom slučaju HDZ bio protiv.

U raspravi je Petar Škorić (HDZ) istaknuo kako se u slučaju zgrade na Peristilu radi o iznimno vrijednom gradskom resursu koji bi se mogao bolje iskoristiti. Gradonačelnik Ivo Baldasar pojasnio je kako se ovdje radi o pitanju koncepta na koji bi se način Grad trebao baviti svojim nekretninama:

– Grad se u ovom slučaju ne može ponašati kao privatna firma, jer služi za servis građanima. U jednom konceptu možemo govoriti o osnivanju agencije koja će se u Gradu baviti nekretninama i upravljati njima na komercijalan način.

Kako piše Slobodna Dalmacija, na kraju su zeleno svijetlo za prodaju dobile nekretnine u Vukovarskoj 83, Alješijinoj 11, Kralja Tomislava 6, Nodilovoj 6, Domilijinoj 8, Mihovilovoj širini i Šubićevoj ulici. Vrijednost tih nekretnina je procijenjena između 15 i 20 milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close