“Za novije nekretnine bit će i veća komunalna naknada”

Autor: Poslovni.hr , 05. veljača 2018. u 15:42
Foto: Žarko Bašić / Pixsell

Dodao je da će se postotak plaćanja računati prema tome u kakvom je stanju nekretnina i u kojem je dijelu grada smještena.

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar rekao je da izmjene Zakona o komunalnom gospodarstvu, koje priprema njegovo ministarstvo, "neće biti porez na nekretnine".

No, dodao je da će oni koji žive u novijim i kvalitetnijim nekretninama plaćati višu komunalnu naknadu od onih koji žive u starijima. Granicu godina starosti za određivanje cijene naknade još nisu odlučili, pišu 24 sata

"Želimo da oni koji su siromašniji, koji imaju lošiju nekretninu da plaćaju manje, a oni koji imaju bolju, da plaćaju više. Bit će različiti koeficijenti i obzirom na to gdje se nalaze", kazao je Štromar. 

Dodao je da će se postotak plaćanja računati prema tome u kakvom je stanju nekretnina i u kojem je dijelu grada smještena.

Komentari (12)
Pogledajte sve

Oce banda progurat taj porez na nekretnine u bilo kojem obliku i bilo kako,nema veze kako ce se zvat samo daaaaj i naplati.

Je li objavljen nacrt ove budalaštine na stranicama ministarstva pa da ih zaspemo primjedbama?? Jer ovo je podmukao pokušaj uvođenja poreza na nekretnine u vidu komunalne naknade!!!

šta kažete na jedan štrak privatnog turističkog smještaja? ili općenito svih “turista”? rađe ćemo popalit nego vama dat :). A gdje ćete onda?

dakle, prvo navlačite ljude sa stambenim kreditima, a onda udri porez? lijepo ste vi to sebi zamislili. samo ste malo g.lupi ako mislite da to ide samo tako

New Report

Close