"Za novije nekretnine bit će i veća komunalna naknada"

Foto: Žarko Bašić / Pixsell Foto: Žarko Bašić / Pixsell

Dodao je da će se postotak plaćanja računati prema tome u kakvom je stanju nekretnina i u kojem je dijelu grada smještena.

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar rekao je da izmjene Zakona o komunalnom gospodarstvu, koje priprema njegovo ministarstvo, "neće biti porez na nekretnine".

No, dodao je da će oni koji žive u novijim i kvalitetnijim nekretninama plaćati višu komunalnu naknadu od onih koji žive u starijima. Granicu godina starosti za određivanje cijene naknade još nisu odlučili, pišu 24 sata

"Želimo da oni koji su siromašniji, koji imaju lošiju nekretninu da plaćaju manje, a oni koji imaju bolju, da plaćaju više. Bit će različiti koeficijenti i obzirom na to gdje se nalaze", kazao je Štromar. 

Dodao je da će se postotak plaćanja računati prema tome u kakvom je stanju nekretnina i u kojem je dijelu grada smještena.

Komentari (12)
 • Moramic
  Moramic 0:15 6.2.2018.

  Oce banda progurat taj porez na nekretnine u bilo kojem obliku i bilo kako,nema veze kako ce se zvat samo daaaaj i naplati.

 • avax10
  avax10 18:01 5.2.2018.

  Je li objavljen nacrt ove budalaštine na stranicama ministarstva pa da ih zaspemo primjedbama?? Jer ovo je podmukao pokušaj uvođenja poreza na nekretnine u vidu komunalne naknade!!!

 • praviptf
  praviptf 17:59 5.2.2018.

  šta kažete na jedan štrak privatnog turističkog smještaja? ili općenito svih “turista”? rađe ćemo popalit nego vama dat :). A gdje ćete onda?

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!