Više od 50 kuća i stanova u Slavoniji na javnoj dražbi

Autor: Poslovni.hr , 15. rujan 2017. u 10:55
Foto: Marko Mrkonjić / Pixsell

Na dražbe (i dalje) izlazi toliko stambenih i drugih objekata da su banke postale pasivne “agencije za prometovanje nekretninama”.

 Do kraja studenoga, do kada su prema jučerašnjim podacima “datumirane” javne dražbe za 82 slavonsko-baranjske nekretnine u privatnom vlasništvu i 23 vezane uz stečajne postupke, na bubanj će po cijeloj Slavoniji više od 50 kuća i stanova, piše Glas Slavonije.

Ovrhe na oranice, voćnjake, šume, poslovne prostore… – tek malobrojne, a za koje se sve donedavno pogledom na Očevidnik činilo da su u većem broju od stambenih objekata, a kako bi se potonji zaštitili od tereta ovrha i, naposljetku, mučnih deložacija ljudi iz svojih domova. Masovnost kuća na bubnju ponovno podsjeća na našu dužničku stvarnost, na za mnoge neotplative kredite, na vojsku od 330.000 blokiranih, pa pod blokadom i njenim dugom većim od 32 milijarde kuna stenje milijun građana, četvrtina Hrvatske. U Osječko-baranjskoj županiji od 21 nekretnine pod ovrhom, plus još i devet dražbi za nekretnine iz stečaja, čak je 12 kuća i stanova. U Vukovarsko-srijemskoj na bubanj ide 38 nekretnina (tri iz stečaja), a čak njih 17 kuće su i stanovi.

– Nakupilo se, na dražbe izlazi nova tranša ovršenih kuća i stanova – kaže đakovački trgovac nekretninama Vlado Rechner.

Na dražbe (i dalje) izlazi toliko stambenih i drugih objekata da su banke postale pasivne “agencije za prometovanje nekretninama”. Uz redovnu prodaju na tržištu, a koja zbog nerazmjera ponude i višestruko nadmašujuće potražnje ionako već ide otežano, tu su i kuće s bubnja, pa je na djelu pravi “nekretninski čep”. Potvrđuje to i Rechner, i kaže da je u redovnoj prodaji samo u Đakovštini i do 200 kuća.

Komentirajte prvi

New Report

Close