Vile u Poljine Hillsu postoje samo na maketi u šatoru

Autor: Poslovni dnevnik , 12. svibanj 2015. u 22:00
Temeljni kamen za naselja postavljen je u studenom 2014.

Saudijski investitor najavio je gradnju 217 vila veličine od 100 do 200 četvornih metara i zapošljavanje 2000 radnika.

Iako je temeljni kamen za izgradnju sarajevskog luksuznog naselje Poljine Hills položen krajem studenoga prošle godine, šest mjeseci kasnije u vrijeme građevinske sezone koja je odavno počela, radovi na izgradnji ovog glasno najavljivanog stambenog naselja stoje u mjestu.

Poljine Hills su zamišljene kao stambeno naselje smješteno u prirodnom okruženju, daleko od gradske gužve i buke, a ipak samo desetak minuta udaljeno od gradskog središta i 25 minuta od olimpijskih planina. Prilikom polaganja temeljnog kamena rečeno je da će u izgradnju naselja Poljine Hills, sa 217 vila veličine od 100 do 200 četvornih metara, biti uloženo gotovo 70 milijuna KM (37 milijuna eura). Usto, saudijski investitor Al-Shiddi Group najavio je zapošljavanje 2000 radnika te angažiranje domaćih kompanija kao izvođača radova.

 

37milijuna

eura obećao je uložiti Al-Shiddi Group u Sarajevu

Ipak, kako navodi portal Klix.ba, pola godine kasnije, na mjestu gdje se očekuje izgradnja Poljine Hillsa, nema nikakvih naznaka da će radovi uskoro početi. Lokacija se nalazi u jednakom stanju kao i ranije, a dosad je montiran samo šator u kojem se nalazi maketa budućeg naselja, te informativni štand za potencijalne kupce. Zaposlenici Poljine Hillsa potvrdili su novinarima portala Klix.ba da je u tijeku prodaja vila koje bi tek trebale biti izgrađene, ali nisu znali ništa o tome kako napreduje prodaja te koliko je vila dosad prodato.

Naravno, radnici ne znaju ni kada bi mogli početi radovi. Međutim, vjerojatno po dužnosti, zaposlenici šire optimizam, pa oni s informativnog štanda govore da "ima zainteresiranih", te da "za bogate osobe iz arapskog svijeta cijena vila na Poljinama predstavlja sitnicu". Međutim, cesta prema naselju nije dovršena pa se do krajnjeg odredišta dolazi starim putem. Unatoč tome, na internet stranici Poljine Hillsa kao krajnji rok završetka projekta navedi se drugi dio 2016. godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close