Vila ponuđena na dražbi za rekordnih 110 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr , 14. veljača 2019. u 10:30
Foto: Getty Images

Neoklasična vila ružičaste fasade jedna je od posljednjih iz tog doba, početka XX. stoljeća, koja je sačuvana u cijelosti i nije pretvorena u stanove ili urede, u tom dijelu Azurne obale koji s brojnim visokim građevinama nalikuje malom Manhattanu.

Sotheby's International Realty, aukcijska kuća za promet luksuznih nekretnina, ponudila je na dražbi monegašku vilu ružičastih zidova izgrađenu na litici, jednu od posljednjim secesijskih vila, po rekordnoj cijeni od 110 milijuna eura.

"Kula promatračnica" je bila u vlasništvu obitelji Francoisa Blanca, osnivača kazina u Monte Carlu.

Čak i za kneževinu Monako, gdje su cijene nekretnina među najvišima na svijetu s prosječno 41.335 eura za četvorni metar u 2017. godini, ta cijena je iznimno visoka, navodi Sotheby's koji ističe da je 700 četvornih metara stambenog prostora te vile podijeljeno na šest katova uz 550 četvornih metara vrta s bazenom.

Prodaje se bez namještaja.

Neoklasična vila ružičaste fasade jedna je od posljednjih iz tog doba, početka XX. stoljeća, koja je sačuvana u cijelosti i nije pretvorena u stanove ili urede, u tom dijelu Azurne obale koji s brojnim visokim građevinama nalikuje malom Manhattanu.

Sotheby's navodi da datum izgradnje vile nije definiran, ali da se ona spominje 1903. u knjizi iz Monaka.

Komentirajte prvi

New Report

Close