VIDEO: U gradiću savršenom za život oglašene kuće za 1 euro

Foto: YouTube Foto: YouTube

Gradić podignut na stjenovitom brdu s kojeg se pruža prekrasan pogled na okolicu čini se savršenim za život.

Gradske vlasti talijanskog gradića na Siciliji oglasile su prodaju starih kamenih kuća po simboličnoj cijeni od 1 eura kako bi privukle nove stanovnike u živopisni San Piero Patti, koji je opustio zbog starenja stanovništa i desetljeća emigracije. 

Kada uplate 1 euro novi vlasnici morat će obnoviti urušene kuće rabeći samo tradicionalne materijale - kamen, drvo i mediteranski crijep, a na obnovi zapošljavati koliko god je moguće, lokalne obrtnike.

Gradić podignut na stjenovitom brdu s kojeg se pruža prekrasan pogled na okolicu čini se savršenim za život, a automobilom je moguće za 15 minuta doći do najbliže plaže na rubu nacionalnog parka Nebrodi, zaštićene zone jezera i šumovitih planina.

Gradsko vijeće toga gradića ponatog kao "Biser Nebrodija", jednoglasno je izglasalo odluku o projektu ovaj tjedan.

San Piero Patti ipak nije prvi idejni otac takve zamisli jer ju je 'ukrao' od drugog grada na Siciliji. Gangi je još 2014. pobudio interes u cijelom svijetu kada je počeo prodavati napuštene kuće za jedan euro. 

"Sve je počelo primjerom grada Gangi što je bio velik uspjeh - mnoge su kuće prodane", rekao je  Salvatore Fiore, gradonačelnik San Piero Pattija za britanski list The Telegraph.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve