Uskoro prodaja hotela Ozren, Partizan na čekanju

Autor: Poslovni.hr , 19. studeni 2018. u 21:59
Zaustavljena je prodaja Partizan jer su se javili mogući nasljednici prvobitnog vlasnika hotela Milivoja Milenkovića, Foto: PD

Najveći hoteli u Niškoj Banji ne rade godinama.

Hotel Ozren u Niškoj Banji bit će ponuđen kupcima krajem prosinca ili početkom sljedeće godine, dok je postupak prodaje hotela Partizan u istom gradu zaustavljen zbog potencijalnog nasljednika koji se javio Agenciji za restituciju, rekao je agenciji Beta predsjednik Gradske općine Niška Banja Dejan Jovanović.

“Javili su se potencijalni nasljednici Milivoja Milenkovića koji je izgradio hotel i traje postupak dokazivanja da oni zaista jesu nasljednici. Dok nadležni sud ne riješi imovinsko-pravne odnose postupak prodaje Partizana ne može biti aktivan”, rekao je Jovanović.

Partizan, Ozren i Srbija, tri najveća hotela u Niškoj Banji, ne rade gotovo dva desetljeća, nakon što je propala privatizacija Srbijaturista, u čijem su vlasništvu bili.

Od hotela Srbija ostale su samo ruševine, a Partizan je ove godine nuđen kupcima po početoj cijeni od 310 milijuna dinara, ali se nitko nije javio. U požaru koji je u srpnju zahvatio hotel potpuno su izgorjeli potkrovlje i posljednji kat.

Hotel Partizan važio je za jednu od najljepših građevina u Nišu, sa 4700 kvadrata, više od 130 kreveta, nekoliko dvorana za sastanke i drugim sadržajima. Izgradio ga je od 1935. do 1937. godine Milivoje Milenković, a kasnije je pripao Srbijaturistu.

Komentirajte prvi

New Report

Close