Uređuje se kompleks zaprešićkog dvorca: EU financira sa 80%, a prva faza već je gotova

Foto: Robert Anić / Pixsell Foto: Robert Anić / Pixsell

Brojni objekti koji se nalaze u sklopu imanja stavit će se u turističku, društvenu i gospodarsku funkciju te brendirati i promovirati kao jedinstvena turistička destinacija smještena nadomak Zagreba.

Devastirani zaprešićki Novi dvori uskoro će postati tek neka ružna sjećanja, a kompleks će postati, kako je to sažeo gradonačelnik Željko Turk, mjesto kojim bi se ponosio i sam ban Jelačić, javlja Lokalni.hr.

– Moja je vizija Jelačićevih dvora prije svega životna. Taj kompleks vidim kao mjesto svakodnevnog okupljanja Zaprešićana i naših gostiju na kojem se druže sve generacije: djeca igraju, mladi zaljubljuju, a stari odmaraju – kazuje gradonačelnik Turk koji s izuzetnim ponosom govori o projektu “Novo ruho Novih dvora” kojim bi se cjelokupno imanje na kojem su stoljećima živjeli knezovi Zrinski i grofovi Erdödy, a koje je 1851. kupio sam ban Jelačić trebali obnoviti i zaštititi od budućeg propadanja.

Također, brojni objekti koji se nalaze u sklopu imanja stavit će se u turističku, društvenu i gospodarsku funkciju te brendirati i promovirati kao jedinstvena turistička destinacija smještena nadomak Zagreba. Iako ima i onih koji će u nevjerici tek odmahnuti rukom komentirajući “kako je sve već tak’ dugo zapušteno da sumnjaju da će se ikad pomaknuti s mrtve točke”, demantirat će ih činjenica da je prva faza projekta koji se, treba to napomenuti, s čak 80 posto financira iz sredstava fondova Europske unije, već gotovo završena.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve