Uoči promjene vlasništva Hotel Miral postao Diplomat

Autor: Marija Crnjak , 10. svibanj 2018. u 08:12
Hotel je u Svetoj Klari u susjedstvu brojnih poslovnih zgrada, Foto: Pixsell

Tvrtka Visio Puls Davora Kolaka ima pravo prvokupa objekta.

Osam godina nakon što je zatvoren Hotel Miral na južnom ulazu u Zagreb, ujedno jedna od nekretnina koju upravo prodaje Hrvatska poštanska banka, hotel se kroz desetak dana ponovno otvara pod nazivom Hotel Diplomat, a u objektu bi ponovno trebao zaživjeti i ugostiteljski objekt Big Mamma Pub. Stari hotel pod novim imenom, kako su nam potvrdili iz HPB-a, otvara zakupac hotela tvrtka Visio Puls u vlasništvu Davora Kolaka, zagrebačkog poduzetnika koji na istoku grada ima još dva boutique hotela, Gallus u Sesvetama i Residence u Dubravi. Iz banke još ne otkrivaju je li se zakupac javio na natječaj za prodaju hotela Miral koji je završio 7. svibnja, a Kolak nije bio dostupan za izjave da nam odgovori hoće li iskoristiti svoje pravo prvokupa hotela. Iz HPB-a nam pojašnjavaju da je Hotel Miral u vlasništvu Banke, i dosad nije sklopljen ugovor o njegovoj kupoprodaji.

 

17milijuna

kuna traži HBP na natječaju za kupnju Hotela Miral

“Kao što je navedeno u oglasu o prodaji, nekretnina je u dugoročnom zakupu s pravom prvokupa i zakup je upisan u zemljišne knjige. Zakupnik je društvo Visio Puls iz Zagreba, a detalji ugovornog odnosa o zakupu predstavljaju poslovnu tajnu. Kad je riječ o proceduri, prodaja se odvija putem javnog prikupljanja ponuda i nekretnine se prodaju najboljem ponuditelju, a u slučaju više istovjetnih ponuda organizira se nadmetanje. Zakupnik ima pravo javiti se na natječaj i ponuditi cijenu za kupnju nekretnine. Ako je to za Banku najpovoljnija odnosno najprihvatljivija cijena, Banka može prihvatiti ponudu. Pitanje prvokupa regulira odnose kad netko drugi, a ne zakupnik, ponudi najpovoljniju cijenu. U tom slučaju Banka je dužna zakupniku koji ima ugovoreno pravo prvokupa prvo ponuditi da on tu nekretninu kupi za istu cijenu”, pojašnjavaju nam u HPB-u.

U oglasu koji je istekao navode kako se radi o objektu udaljenom dva kilometra od Zagrebačkog velesajma i izlaza na zagrebačku obilaznicu, uz dobru prometnu povezanost, parkiralište, a sama zgrada ima sedam etaža. Prostor hotela je uređen, uključujući namještaj i opremu, ali od zatvaranja 2010. nije bio u funkciji i zakupnik hotel dovodi u funkciju, navodi se u oglasu u kojem se navodi početna kupoprodajna cijena Mirala od gotovo 17 milijuna kuna. Noćenje u novom Hotelu Diplomat na Bookingu se može rezervirati za desetak dana, a cijena noćenja s doručkom za dvokrevetnu sobu je 776 kuna.

U čijem god vlasništvu završio, hotel će svakako imati bolju poziciju nego ranije, jer je u posljednjih pet godina lokacija znatno prometnija nego prije, uz niz poslovnih objekata koji ga okružuju. Međutim, već iduće godine Diplomat dobiva konkurenciju u neposrednoj blizini, hotel koji gradi Imobilia tehno na osam tisuća kvadrata.

Komentirajte prvi

New Report

Close