Umjesto Kauflanda, do ljeta šoping centar s velikim trgovačkim lancima i nova radna mjesta

Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Dolaze četiri renomirane kuće.

Iako je najavljivano kako će do Uskrsa biti u funkciji, što Županjci i mještani okolnih naselja s nestrpljenjem očekuju, bivši objekt Kauflanda u Županji svoja će vrata kupcima otvoriti najvjerojatnije u lipnju. Informaciju je za Glas Slavonije potvrdio Željko Lukač, direktor tvrtke Inceptum sport d.o.o. iz Zagreba, čija je djelatnost iznajmljivanje i upravljanje vlastitim nekretninama ili nekretninama uzetim u zakup (leasing), a koja će u rekonstrukciju objekta u Županji uložiti približno dva milijuna eura.

- Inicijalni plan završetka je bio 30. lipnja, no nadao sam se da bi do Uskrsa sve moglo biti gotovo, ali nije tako ispalo. Cijeli plan je malo pomaknut, ali što je, tu je. Čekamo građevinsku dozvolu budući da se radi o rekonstrukciji objekta. Nadam se da ćemo je dobiti u sljedećih nekoliko tjedana i odmah krećemo s radovima. Za sada radimo neka manja čišćenja unutar zgrade. Nadam se da će sve biti u redu, da ćemo uskoro uspjeti dobiti potrebne papire i ono što smo planirali u Županji do ljeta provesti u djelo - kazao je Lukač.

Najavljuje da će Županja dobiti jedan lijep, moderno uređeni objekt, koji će se odlično uklopiti s Lidlom, smještenim u neposrednoj blizini. Priznaje da se njegovi prijatelji i kolege, kada čuju da nešto radi u Županji, pomalo čude, ali on je, kaže, pozitivan i optimističan, nada se da će ih razuvjeriti i da će se takva percepcija uskoro promijeniti.

- Dolaze četiri renomirane kuće koje nude asortiman robe primjereniji Slavoniji i okruženju, koja nije jako skupa, nego je nešto što je povoljno i kvalitetno. Mislim da to za Županju ima smisla i osobno se tome veselim – ustvrdio je Lukač. Riječ je velikim trgovačkim kućama Tedi, Pepco, KiK i Bipa. Ugovori su potpisani i oni će zauzimati gotovo 90 posto površine objekta koji se prostire na 3000 četvornih metara, svaki će na raspolaganju imati u prosjeku 500 do 600 kvadrata. Prostor će biti uređen tako da će zadovoljiti sve potrebe kupaca i posjetitelja, predviđeni su i ugostiteljski sadržaji te postavljanje dječjeg igrališta. Zasad još nije definirano hoće li to biti samo kafić ili će ugostiteljska ponuda biti proširena pizzerijom ili nečim sličnim, što direktor Inceptum sporta, kao investitora projekta, i osobno podržava kako bi, kaže, muškarci imali gdje provoditi vrijeme dok im djevojke i supruge šopingiraju.

A ono što je najvažnije, prema Lukačevim riječima, bit će otvoreno najmanje dvadesetak novih radnih mjesta. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!