U pet većih gradova cijena kvadrata kuće ne prelazi 1.000 eura, evo kako je drugdje

Autor: Poslovni.hr , 26. rujan 2015. u 09:14
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Velika potražnja postoji za novim kućama u nizu koje su se jako brzo prodavale dok ih je bilo na tržištu.

Najskuplji stanovi i dalje se nude u Dubrovniku, za prosječnih 3606 eura po metru četvornom, dok je cijena kvadrata kuće s okućnicom dno dosegnula u Vukovaru sa skromnih 530 eura. Nekretninama na moru, prema podacima portala Crozilla.com na kojem se oglašavaju, cijena raste, pa u Opatiji po kvadratu traže 2464 eura, u Splitu po 2291 euro, Zadru 1672 eura.

U Zagrebu je cijena kvadrata porasla 0,6 posto – na 1359 eura – i to je zlatna sredina. To su podaci za kolovoz koji nije donio neke bitne oscilacije na tržištu nekretnina pa su najniže cijene i dalje u gradovima kontinentalne Hrvatske. Iako se ubraja među gradove s najnižim cijenama, u Bjelovaru je traženi iznos po kvadratu malo i rastao i sad je 590 eura.

Dosta je gradova u kojima cijena kvadrata kuće ne prelazi 1000 eura; osim Vukovara i Bjelovara, tako je i u Osijeku, Slavonskom Brodu i Varaždinu, piše Večernji list.

Ivana Čikić, direktorica agencije za nekretnine Dom ekspert, za Crozillu kaže da velika potražnja postoji za novim kućama u nizu koje su se jako brzo prodavale dok ih je bilo na tržištu. Kupci kuća, ističe, najčešće su mlade obitelji i parovi kojima je prioritet blizina škole, zelenilo i mir.

Komentirajte prvi

New Report

Close