U Hrvatskoj se može kupiti kuća za 6.000 eura

Autor: Poslovni.hr , 29. studeni 2015. u 10:31
Arhivska fotografija: Marko Mrkonjić / Pixsell

Interes kupaca za kuće u Baranji i istočnoj Slavoniji, odnosno na širem osječkom području, gotovo ne postoji čim se udaljimo više od 30 kilometara.

Nekretnine na ruralnom području istočne Hrvatske, udaljene od Osijeka u bilo kojem smjeru više od 20 kilometara, u pravilu ne mogu pronaći kupca i to im ruši cijene. U posljednjih godinu dana dugogodišnjem osječkom agentu za nekretnine i vlasniku Agencije Ljubek nekretnine Marijanu Matijeviću pošlo je za rukom prodati tek jednu vikendicu.

'Interes kupaca za kuće u Baranji i istočnoj Slavoniji, odnosno na širem osječkom području, gotovo ne postoji čim se udaljimo više od 30 kilometara. Ništa se ne može prodati iako su cijene izuzetno niske', kaže Matijević.

Kako piše tportal, kuće u pristojnom stanju s velikim okućnicama nude se već za 6.000 eura. Na području Erduta, mjesta koje leži uz sam Dunav, na granici sa susjednom Srbijom, sa ozbiljnim potencijalom za razvoj turizma, trenutno se može kupiti čitav kompleks od sedam građevinskih parcela s jednom kućom te dvije vikendice koje treba adaptirati po cijeni od 33.000 eura.  

'Najjeftinije što smo imali je građevinska parcela s dozvolom građenja čiji se četvorni metar mogao kupiti za samo četiri eura', opisuje sadašnju situaciju na tom području Matijević. 

Komentari (4)
Pogledajte sve

Nešto se čudno događa.

bolje je uložiti u dionice za 4000 eura, čekati da narastu na 8000 eura i onda kupiti dvije kuće.

Može i u Švedskoj u ruralnim područjima pa?

A tko je u Hrvatskoj bio 4 godine na Vlasti ?
SDP+HNS Kukuriku koalicija.
U Hrvatskoj raste broj iseljenih.

Iz Hrvatske se iselilo 100.000 obitelji i ne misle se vračati pa im zbog toga više kuće nisu potrebne a zbog toga što takvih kuća ima puno cjene su vrlo niske pa čak i 4.000 do 6.000 eura.

New Report

Close