Titov tunel od 4,6 milijardi američkih dolara nitko ne želi

Autor: Poslovni.hr , 07. ožujak 2015. u 13:24
Foto: Klix.ba / Wiki

Titov ratni tunel, betonske masovne konstrukcije, leži na oko 6500 četvornih metara prostora i oko 300 metara dubine ispod površine zemlje.

Impozantni objekt službenog naziva ARK, a u narodu poznatiji kao Titov ratni tunel, betonske masovne konstrukcije, leži na oko 6500 četvornih metara prostora i oko 300 metara dubine ispod površine zemlje.

Kako piše Večernji list, građevinu u Konjicu u čiju je izgradnju uloženo 4,6 milijardi američkih dolara u 26 godina koliko je građena, a koja je trebala služiti za spas užeg predsjedništva i izvršne vlasti Jugoslavije u slučaju nuklearnog napada, danas nitko ne želi.

Do 2012. godine bio je pod ingerencijom Oružanih snaga BiH, međutim resorno ministarstvo je procijenilo da nije perspektivan za OS BiH te je vraćen Vladi FBiH. Nakon kraćeg vremena Vlada FBiH ga je odlučila ustupiti na korištenje poduzeću Igman koje je u njezinu većinskom vlasništvu. 

Međutim, vodstvo ove tvrtke ARK ne želi. "Kompanija je tražila povratak magazina koji je bio vojarna, ali nismo tražili ARK. Vlada FBiH nam je ustupila sve. Međutim, za održavanje ARK-a su potrebna velika financijska sredstva koje ova tvrtka nema", kaže direktor Igmana Džahid Muradbegović.

Komentari (7)
Pogledajte sve

ako ovako nastavi, Zoran bi mogao razmisliti bar o najmu

Meni supruzi i djeci za vrijeme Tita bilo je dobro, nitko nas nije proganjao, jer se nismo bavili politikom. Imali smo dobra radna mjesta i adsekvatna primanja. Odgojili smo dvoje djece, sagradili katnicu, a kredite smo otplaćivali 20 godina.
Za vikendicu nije bilo novaca, ali smo svake godine išli po dva tjedna na more.
Rezultat našeg rada su dvije pristojne mirovine, od kojih uvijek po newšto ostane
za izvanredene izdatke ili obnovu garderobe. Tko je htio raditi, imao je dovoljno
novca, najviše se zarađivali seljaci.

Djavo ga je napravio djavo ce ga i odnjeti……………………koliko je u tom betonu ljudskih kostiju ovaj djavo zabetonirao, da bi mu danas trgovi nosili ovo djavoljsko ime. Fuj

Djavo ga je napravio djavo ce ga i odnjeti……………………koliko je u tom betonu ljudskih kostiju ovaj djavo zabetonirao, da bi mu danas trgovi nosili ovo djavoljsko ime. Fuj

New Report

Close