Tajna uspješne prodaje je odnos baziran na povjerenju

Autor: Poslovni.hr , 27. listopad 2015. u 11:41
Foto: Opereta

Direktor Operete, Boro Vujović podijelio je s nama tajne uspješnog poslovanja te nam otkrio ponešto o odgovornostima, ali i užitcima koje vođenje uspješnog posla nosi.

Direktor Operete, Boro Vujović podijelio je s nama tajne uspješnog poslovanja te nam otkrio ponešto o odgovornostima, ali i užitcima koje vođenje uspješnog posla nosi. Razgovarali smo i o tome kako je Operetu doveo do vodeće pozicije zagrebačkog tržišta nekretnina te drugim zanimljivim temama koje prate to tržište.

Kako biste vi definirali posao agenta za nekretnine?

Ukratko, to je posao koji podrazumijeva konstantnu potragu za klijentima i nekretninama. Dinamičan, odgovoran i stresan posao, ali posao koji nudi slobodu i pruža zadovoljstvo. Agent je prije svega savjetnik, nije tipičan trgovac. Za razliku od, na primjer, odvjetnika koji zastupaju klijente, agenti posreduju i poanta je da obje strane budu zadovoljne.

Jeste li zadovoljni trenutnim stanjem tržišta nekretnina?

Stanje na tržištu nekretnina je dobro. Sadašnju situaciju ne možemo označiti kao kriznu, nego kao normalnu. Tržište dobro funkcionira i postoji potražnja za kvalitetnim nekretninama. Cijene su jako dobre za kupce i sada je pravi trenutak za kupnju.

Mi uvijek kažemo da tržište funkcionira zbog 3 D: divorse, dead, debt. To znači da postoji unutarnja potražnja jer svi žele imati stan u Zagrebu. Te činjenice nam idu na ruku.

Mislite li da je trenutno u Hrvatskoj lako uspješno voditi tvrtku?

Puno je izazova koji stoje pred poduzetnicima, sustav je postavljen na način da otežava regularno poslovanje. Bilo bi lakše kada bi državna uprava podržavala poduzetnike, što trenutno nije situacija.

Nije lako voditi tvrtku, pogotovo ne uspješno.

Koji su najveći izazovi u vođenju poslovanja i kako ostvarujete dobru suradnju sa svojim zaposlenicima?

Izazov je uklopiti različite ljude da funkcioniraju kao dio tima, no s tim izazovom se susreće svaki menadžer. Trudimo se imati otvoren odnos, pun poštovanja i razumijevanja. Svi smo u istom poslu i lakše je kad se podržavamo.

Možete li nam otkriti neke tajne uspješne prodaje? Postoji li neki univerzalni princip kojeg se treba pridržavati?

Recept uspješne prodaje je dobar odnos s klijentom, koji treba biti baziran na povjerenju. Agenti nisu trgovci, nego savjetnici, (bar bi tako trebalo biti) i onaj tko to uspije ostvariti sigurno će imati rezultata u prodaji. Nema prodaje po svaku cijenu, potrebno je stvoriti win-win odnos i to je tajna uspjeha. Nagrada za dobro obavljen posao je novi posao, a to je ono od čega živimo.

Gdje biste vi osobno bili sretniji? U luksuznom modernom stan u centru grada ili na obiteljskom tradicionalnom imanju u mirnom okruženju? Ili na nekom trećem mjestu?

U novijem penthausu na Trešnjevci ili u kući s vrtom na Tuškancu, Britancu ili Šalati, iz koje se pruža prekrasan pogled na grad. Pogled je nešto što mi najviše znači, a trenutno ga nemam.

Komentirajte prvi

New Report

Close