Sindikat KAP-a gradi zgradu u Podgorici

Autor: Poslovni dnevnik , 28. veljača 2018. u 21:59
Stanovi za bivše i sadašnje radnike podgoričkog KAP-a

Stambeni objekt imat će 70 stanova i 14 poslovnih prostora.

Samostalni sindikat radnika KAP-a gradit će zgradu s poslovnim prostorima u Podgorici, javlja Pobjeda, i dobio je suglasnost glavnog državnog arhitekta Dušana Vuksanovića na idejno rješenje tog objekta.

U ime investitora zahtjev za davanje suglasnosti podnio je 22. siječnja bivši predsjednik Samostalnog sindikata radnika KAP-a Zoran Milošević, a idejno rješenje je pripremila podgorička tvortka Arhicon.

Površina urbanističke parcele je 4214 četvornih metara, a zgrada će imati 70 stambenih jedinica, od čega će biti deset garsonjera, 35 jednosobnih i 25 dvosobnih stanova. Zgrada će u prizemlju imati i 14 poslovnih prostora, ukupne površine 744 kvadrataa, planirana su i 92 mjesta za parkiranje.

Na toj urbanističkoj parceli je planirano 65 parkirnih mjesta, a ostatak u Bloku dva na za to DUP-om planiranim površinama. Milošević je Pobjedi rekao da su za stanove mogli prijaviti samo oni koji nisu uzeli stambeni kredit ili stan od KAP-a.

Podsjetio je da je 2015. godine 70 bivših i sadašnjih radnika uplatilo 30 posto cijene stanova. Prema njegovim riječima, pola stanova je namijenjeno umirovljenicima KAP-a, a ostatak onima koji još rade u podgoričkoj tvornici aluminija.

Komentirajte prvi

New Report

Close