Samoborske nekretnine bile su skuplje od zagrebačkih, a danas?

Autor: Poslovni.hr , 04. travanj 2014. u 10:28
Samobor - Stanbeno naselje Samoborski vrtovi. Photo: Daniel Kasap/PIXSELL

Samobor je u vrijeme ekspanzije građevinskog sektora doživio veliki bum. Gradilo se na sve strane, kuće i zgrade su nicale kako gljive poslije kiše.

Piše: Ante Gašpar, Opereta nekretnine

Samobor, najsigurniji grad u Hrvatskoj, gdje su cijene nekretnina ozbiljno pale. Samobor je u vrijeme ekspanzije građevinskog sektora doživio veliki bum. Gradilo se na sve strane, kuće i zgrade su nicale kako gljive poslije kiše, a kupaca je uvijek bilo više nego dovoljno.

Prednosti života koje pruža najbogatiji grad Zagrebačke županije malo kome nisu poznate. Grad bogatih obrtnika s dugom tradicijom, manjim prirezom, odličnim uvjetima za život privlači mnoge "nesamoborce" da to postanu.

Dobra prometna povezanost as Zagrebom, blizina Slovenije, Žumberačko gorje, čine Samobor jednim od najljepših gradova za život.

Primjer je jedan bogati Britanac koji se iz poslovnih razloge preselio u Hrvatsku, ali nije želio u bregovite dijelove Zagreba zbog slabe infrastrukture i djelomične otuđenosti, nego je izabrao Giznik, Samobor kao mjesto gdje ima odličan pogled – što mu je bio uvjet, a blizinu centra i srdačnost ljudi s kojima kao susjed dolazi u kontakt.

Na žalost ili sreću cijene nekretnina u Samoboru su doživjele veliki pad tako da se danas može stvarno i povoljno kupiti, ono što je donedavno bilo nezamislivo.

Izgrađeno je puno stanova koji su povećali ponudu i dali kupcima mogućnost velikog izbora.

Na samom ulazu u Samobor iz smjera Svete Nedjelje još u zlatno vrijeme počela je gradnja više stotina stanova koji su na početku imali cijene od 1600€/m2 da bi se na kraju prodavali i po 1000€/m2 za stanove s lošijim rasporedom i većom kvadraturom.

Velika ponuda stanova na tržištu dovela je do značajnijeg pada cijena što je najbolji primjer je za ovaj stan.

Ipak, Giznik i strogi centar su zadržali atraktivnost, a time je i pad cijena u tim dijelovima manji u odnosu na ostale dijelove grada i okolice.

Razlog tome su lokacija, ali i viši standardi gradnje koji su zadržali investitori na tom području. Primjer vrhunske novogradnje na Gizniku pogledajte obavezno ovu lokaciju.

Sigurno će Samobor ostati biser Zagrebačke županije, pogotovo kada se realizira Šmithen sa svim popratnim sadržajima, te kada ponovo Samoborček poveže Samobor i Zagreb.

Trendovi sa zapada će se proširiti i kod nas a u tom trenutku cijene nekretnina neće više biti na ovako niskim nivoima.

Komentari (8)
Pogledajte sve

gluposti.. to je lokacija SAMOBOR.. možda je na mapi krivo označeno, no ta ulica spade pod SAMOBOR jer stanujem blizu iste (Matijina), do Hrastine ima još 2 km…
(postoji Barbarina ulica u Hrastini Samoborskoj, ali to NIJE TA ULICA!!!)
I to je cca 3 min autom od centra, 8 min biciklom. 10 pješice od centra I trga.

Drugo, ovo je uistinu PRAVA CIJENA.. znam da se tamo gradilo po 1600 eura/m2 I dobivalo pred 5 godina!ako smijem primjetiti, stan djeluje super očuvano I TLOCRTNO je izvrstan!


u najužem centru se danas kuća ne može prodati.

To ti prodaješ tu kuću, ili?

Ovo nije novinarstvo, ovo je neki placeni oglas.
Neko ima problem s prodajom stanova i onda plasira ovakve ‘clanke’
Poslovni ‘prodaje’ svoj prostor

Kako ne dodje, nek stave 0 u oglas pa cemo se javiti!

New Report

Close