Rok za zahtjev za stambeno zbrinjavanje je 31. kolovoza

Autor: Agencija VLM , 29. srpanj 2013. u 13:30
Photo: Marko Jurinec/PIXSELL

Rok je propisan Odlukom o stambenom zbrinjavanju povratnika, koju je Vlada donijela 4. travnja, a koja je stupila na snagu 18. travnja.

Državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje danas je podsjetio da je rok za podnošenje zahtjeva za stambeno zbrinjavanje povratnika – bivših nositelja stanarskog prava na stanovima izvan područja posebne državne skrbi ponovno otvoren i teče od 18. travnja do 31. kolovoza 2013. godine. Rok je propisan Odlukom o stambenom zbrinjavanju povratnika, koju je Vlada donijela 4. travnja, a koja je stupila na snagu 18. travnja. Za podnošenje zahtjeva za stambeno zbrinjavanje na područjima posebne državne skrbi nema utvrđenog krajnjeg roka.

Stambeno se zbrinjavaju osobe, tj. povratnici, izbjeglice, prognanici, raseljene osobe – bivši nositelji stanarskog prava u stanovima u društvenom vlasništvu, a koji se žele vratiti i trajno živjeti u Republici Hrvatskoj, bez obzira na to nalaze li se izvan ili u Republici Hrvatskoj.

Uvjet za stambeno zbrinjavanje jest da osobe nemaju u vlasništvu ili suvlasništvu drugu useljivu obiteljsku kuću ili stan na području Republike Hrvatske ili na području država nastalih raspadom bivše SFRJ ili u drugim državama u kojima borave ili da iste nisu prodali, darovali ili na bilo koji drugi način otuđili nakon 8. listopada 1991. godine, odnosno da nisu stekli pravni položaj zaštićenog najmoprimca.

Komentirajte prvi

New Report

Close