Prostor bivšeg Kozma u najam za 100 kuna po kvadratu

Autor: Poslovni.hr , 22. kolovoz 2017. u 10:07
Foto: Duško Marušić / Pixsell

U taj je prostor Kozmo ušao 2010. godine izlicitirajući prostor na gradskom natječaju u dvoboju s Billom i DM-om, te s početne najamnine od 39 tisuća kuna izlicitirao mjesečni najam od 90,5 tisuća kuna.

Grad Pula protekli je tjedan raspisao natječaj za davanje u zakup 13 gradskih poslovnih prostora, za koje će, ukoliko se izlicitiraju po početnoj najamnini, mjesečno prihodovati 49,5 tisuća kuna. Usmeno nadmetanje za prostore u ovom natječaju provest će se u prostorijama Komunalne palače, sali Gradske vijećnice 6. rujna u podne.

Kako piše Glas Istre, natječaj je zanimljiv jer se u njemu daje u zakup poslovni prostor u Ulici Sergijevaca 32, površine 262,2 četvorna metra i to po početnoj najamnini od sto kuna po kvadratu, odnosno 26.220 kuna. Riječ je o prostoru u kojem se nalazio nekadašnji Kozmo, trgovina drogerije Konzuma-Agrokora, koji je prije par mjeseci izašao iz prostora.

U taj je prostor Kozmo ušao 2010. godine izlicitirajući prostor na gradskom natječaju u dvoboju s Billom i DM-om, te s početne najamnine od 39 tisuća kuna izlicitirao mjesečni najam od 90,5 tisuća kuna, pokazavši da pod svaku cijenu želi veliki prostor u samom centru grada. No, godinu dana prije isteka ugovora o najmu raskinut je ugovor s Gradom Pula, te je na novom natječaju 2015. godine Kozmo ovaj prostor uzeo u najam po mjesečnoj najamnini od 31.464 kuna. Iako je prostor prazan već par mjeseci, brojni Puljani tijekom nedjeljne Pulske noći ostali su zatečeni da je prostor napušten.

Grad Pula ga sada na natječaju nudi za trgovinu poznatih robnih marki – trgovinsku djelatnost, ekskluzivan butik odjeće i obuće poznatih robnih marki (osim sportske opreme) i to robne marke: Coccinelle, Desigual, Gant, Geox, Guess, Lacoste, Lauren, Levi's, Liu Jo, Replay, Esprit, Reserved, Mohito, Only, Jack&Jones, S.Oliver, Massimo Dutti, Marella, Marx&Spencer, Mexx, Michael Kors, Napapirji, Pierre Cardin, Ralph Lauren, Roberto, Timberland, Telly Weijl, Tommy Hilfiger, Tosca Blue i Trussardi.

Zainteresirani ponuditelji za taj prostor u svojoj ponudi obavezni su dostaviti obvezujuće pismo namjere banke da će, ukoliko ponuditelj izlicitira poslovni prostor za koji se natječe, prilikom zaključenja ugovora dostaviti neopozivu bankarsku garanciju za osiguranje plaćanja. Bankarska garancija za ovaj prostor iznosi sto tisuća kuna.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Svi prostori Mercatora, koji su u zakupu pa i u trgovačkim centrima KONZUMA …..imaju cijene
od 8-12- eura po 1 m2 + 3 ,oo eura za održavanje + posebno struja i režije…

da Gazda zna po koliko su mu menageri ugovarali najmove prčvarnica uz simboličnu naknadu, odmah bi im dao povišicu

New Report

Close