Prestižni hotel prije rušenja prodaje namještaj i vrijedne predmete

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. studeni 2015. u 14:03
Foto: Hotel Okura Japan

Prodaja oko 300 komada namještaja i predmeta iz kultnog hotela trajat će od 4. studenoga do 20. prosinca.

Prestižni tokijski hotel Okura, arhitektonsko remek-djelo šezdesetih godina prošlog stoljeća u kojemu su, među ostalima odsjedali američki predsjednici i članovi britanske kraljevske obitelji, na žalost obožavatelja moderne arhitekture pred rušenjem je zbog čega rasprodaje namještaj i razne druge predmete.

Arhitektonsko ostvarenje Yoshire Taniguchija i Hidea Kosake, oplemenjeno je djelima brojnih japanskih umjetnika. Hotel Okura, smješten u središtu Tokija spoj je moderne arhitekture i japanske umješnosti, a vrata je zatvorio 31. kolovoza. Projektom je predviđeno da se na njegovu mjestu izgradi neboder u kojemu će se ponovno nalaziti hotel.

U Okuri su boravili brojni celebritiji, među ostalima američki predsjednik Richard Nixon i Barack Obama, britanski princ Charles i njegova bivša supruga, princeza Diana, a u romanu Iana Fleminga "Samo dvaput se živi", ondje je boravio i najpoznatiji britanski agent 007.

Prodaja oko 300 komada namještaja i predmeta iz kultnog hotela trajat će od 4. studenoga do 20. prosinca.

Među ponuđenim predmetima su sofe i ormari iz prostorija za posebne goste, stolci i naslonjači iz blagovaonica i restorana, svijećnjaci, jastuci, zavjese… "Bit će prodani prvim ponuđačima, jer su brojni klijenti i gosti hotela to tražili i prije zatvaranja glavne hotelske zgrade", rekao je glasnogovornik hotela Okure.

Predmeti koji imaju povijesnu vrijednost sačuvat će se te će krasiti novu zgradu čije se otvorenje očekuje početkom 2019.

Glavno hotelsko krilo, izgrađeno 1962., bit će srušeno unatoč peticijama koje stižu iz zemlje i svijeta. Novo će hotelsko zdanje imati 41 kat i 510 hotelskih soba.

Prihod od prodaje predmeta ići će u dobrotvorne svrhe, preciznije glazbenicima i umjetnicima sjeveroistočnog dijela Japana koji je bio pogođen snažnim potresom i cunamijem u ožujku 2011.

Komentirajte prvi

New Report

Close