Predstavljen muzej koji je renoviran na jedinstven i nadasve zeleni način

Autor: Croenergo.eu , 12. kolovoz 2014. u 17:11
Foto: www.croenergo.eu

Jedan od najvažnijih umjetničkih zbirki u Njemačkoj odnedavno se nalazi u novouređenom “domu” sa fantastičnim zelenim krovnim vrtom!

Autor/Izvor/Fotografija: © Portal croenergo.eu (M.P.) / ENERGO MEDIA SERVIS / Städel Museum /  ©Norbert Miguletz

Jedan od najvažnijih umjetničkih zbirki u Njemačkoj odnedavno se nalazi u novouređenom "domu" sa fantastičnim zelenim krovnim vrtom!

Muzej Städel u Frankfurtu na Majni nedavno je ponovno otvoren za javnost i to nakon tri godine opsežne obnove prilikom koje je postavljeno niz zelenih značajki od kojih je vrhunac svakako zeleni krovni vrt s kružnim krovnim prozorima koji kao kupola pokrivaju novi podzemni Moderne galerije. Lokalna tvrtka Schneider Schumacher bila je zadužena za cjelokupnu obnovu dok su posjetitelji oduševljeni sa novim prostorom i energetski učinkovitim objektom.

Obnova je uključila izgradnju ekstenzije koja je postavljena duž središnje osi kako bi se ponovno uspostavio povijesni prostorni raspored muzeja. Središnji atrij i sve vertikalne osi obnovljene su te prilagođene pristupu osobama s invaliditetom. U prizemlju je također otvoren i novi, zasebni izložbeni prostor, dok su upravni dio zgrade, auditorij te knjižnica preseljeni u zapadno krilo.

Glavna "zvijezda" obnove je nova suvremena galerija koja se nalazi u dvorištu te je u potpunosti prekrivena zelenim krovom. Krov galerije pun je okruglih krovnih prozora koji omogućuju prodor danje svjetlosti, dok noću osvijetljenje iz unutrašnjsti kreira zaista posebni ambijent u dvorištu muzeja. Posjetitelji mogu slobodno hodati po okruglim krovnim prozorima i boraviti u vrtu, a u muzeju se nadaju kako će novi prostor postati mjesto susreta svih ljubitelja umjetnosti.

Uz navedeno, unutar muzeja je provedena i opsežna nadogradnje energetske učinkovitosti te se tako sada za održavanje optimalne temperature koriste posebni uređaji za pohranu topline koji troše minimalne količine energije. Na ovaj je način, prema izjavama struke,  Frankfurt dobio osebujan i jedinstven izložbeni prostor, te vrhunsku zelenu građevinu". Izvorni članak pročitajte ovdje.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close