Povoljno se iznajmljuju državni stanovi, mjesečni najam već od 240 kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. studeni 2015. u 15:12
Foto: Marko Lukunić / Pixsell

Svi su ponuditelji dužni uplatiti i jamčevinu za pojedini stan.

Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) do 16. prosinca prikupljat će ponude za najam 20 državnih stanova u Zagrebu i 17 u Osijeku, stoji u javnom pozivu za najam tih stanova koji je DUUDI u srijedu objavio na svojim web stranicama.

Iznosi mjesečne najamnine u Zagrebu kreću se od 241,80 kuna do 1.153,95 kuna. Pritom se najveća početna najamnina od 1.153,95 kuna traži za stan od 76,93 četvorna metra, a najmanja od 241,80 kuna za najmanji stan u toj ponudi, od 16,12 metara četvornih.

Mjesečna najamnina u Osijeku kreće se od od 372,60 kuna do 1.248 kune. Najveće se početne mjesečne najamnine od 1.248 i 1.160,10 kuna traže za stanove od 83,20 odnosno 77,34 četvorna metra, a najmanja od 372,60 kuna za najmanji stan od 24,84 četvorna metra.

DUUDI je pritom objavio i tablice s popisom stanova, njihovim lokacijama, površinom i mjesečnom najamninom, iznosom jamčevine te datumima i vremenom kada se stanovi mogu pogledati.

S najpovoljnijim ponuditeljem za svaki pojedini stan sklopit će se ugovor o najmu na rok od pet godina, uz mogućnost produljenja na još pet. Ugovorom će se regulirati uvjeti održavanja i korištenja stana.

Svi su ponuditelji dužni uplatiti i jamčevinu za pojedini stan. 

Osim najamnine, ponuditelji se obvezuju plaćati i sve troškove režija te održavanja stanova, ali stanove ne mogu rekonstruirati bez pristanka najmodavca niti mogu, ako i dobiju pristanak, tražiti povrat uloženog, a ne smiju ga ni iznajmljivati.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Na žalost nude se uglavnom rupe, sa zajedničkim sanitarnim čvorem za sve stanove na pojedinom katu i bez normalnog grijanja, energetski razred G, sa ulazima u kojima smrdi sve po vlazi, a o stolariji da i ne pričam. U te stanove, da uopće osoba može živjeti u njima, mora investirati, evo kolega je reka 20 K kuna, no ja bih prije rekao 120 K kuna. Iskreno ne razumijem logiku, zašto bi netko uzeo bilo koji od tih stanova? Ljudi koji nemaju novaca, nemaju novaca niti za investiranje u te stanove, a oni koji imaju novaca teško da imaju žarku želju bakćati se s majstoirma kad ionako mogu dobiti normalan stan za 1500 – 2000 Kn mjesečno bez ikakve zahebancije.

Broj stanova koji se nude od par tisuća koji su slobodni u Zagrebu je sveden na 24(!!!), pa se pitam što je sa ostalim stanovima? Što se s njima čeka? Bolja vremena?

Nisu li to novi stanovi? ja sam zvao za nove.

To je samo pocetna cijena. Osim toga, nekoliko stanova, koje sam imao prilku vidjeti, vise lice na rupu u koju morate investirati najmanje dvadesetak tisuca kuna, da bi uopce mogli stanovati.

New Report

Close