Pogledajte gdje su trenutno najjeftiniji stanovi i kuće

Autor: Poslovni.hr , 20. srpanj 2015. u 15:03
Foto: Marko Jurinec / Pixsell

Prosječne tražene cijene kuća tijekom lipnja su zabilježile nešto niže vrijednosti no tijekom svibnja.

Prema podacima portala Crozilla.com prosječne tražene cijene kuća tijekom lipnja su zabilježile nešto niže vrijednosti no tijekom svibnja.

Statistike portala Crozilla.com pokazale su kako je porast cijena zabilježen u Vukovaru (2,4 posto), Šibeniku (2,6 posto), Varaždinu (2,7 posto) i Splitu (3,3 posto).

Najskuplje kuće koje su u lipnju oglašavane na portalu Crozilla.com nalaze se na području Dubrovnika, a prosječna tražena cijena im je iznosila 3448 eura po metru kvadratnom. Visoke cijene „kvadrata“ kuća oglašavane su i u Splitu gdje se u prosjeku kreću po 2207 eura, a taj je iznos 3,3 posto viši no mjesec ranije.

Najniže cijene kuća tijekom lipnja su na portalu Crozilla.com oglašavane u Sisku, a tamo se za metar kvadratni, s uključenom cijenom okućnice, u prosjeku tražilo 511 eura. Niske cijene „kvadrata“ su zabilježene i u Vukovaru, gdje je prosječna tražena cijena iznosila 519 eura, te u Bjelovaru gdje se za metar kvadratni tražilo 582 eura.

Cijene zagrebačkih kuća, prema statistikama portala Crozilla.com, na mjesečnoj su razini pale za 5,3 posto, a za jedan se metar kvadratni, s uključenom cijenom okućnice, u prosjeku tražilo 1186 eura. 

Pulskim je kućama prosječna tražena cijena pala za 1,5 posto, pa se spustila na 1404 eura.

Pad cijena od 0,2 posto, prema statistikama portala Crozilla.com zabilježen je u Rijeci, gdje je prosječna tražena cijena iznosila 1194 eura, te u Zadru gdje se tijekom lipnja za metar kvadratni u prosjeku tražilo 1683 eura.

U Osijeku je na mjesečnoj razini zabilježeni pad cijena iznosio tek 0,3 posto, pa su se cijene kuća spustile na 624 eura, tek 2 eura niže no mjesec ranije.

Stanovi skuplji od kuća

Cijene kuća i stanova osnovni su kriteriji za njihovu kupnju. Prosječne tražene lipanjske cijene su na portalu Crozilla.com najčešće išle na ruku kupcima kuća s obzirom da su one u većini gradova bile niže no cijene stanova.

Kuće su od stanova bile skuplje tek u Splitu i Puli. Splitskim je kućama cijena tijekom lipnja bila 39 eura po „kvadratu“ viša od cijene stana, dok u Puli ta razlika iznosi 84 eura.

Najveća razlika između cijene kuća i stanova tijekom lipnja je na portalu Crozilla.com zabilježena u Zagrebu gdje su kuće u prosjeku bile čak 386 eura po metru kvadratnom jeftinije od stanova, te u Osijeku gdje je razlika iznosila 353 eura. Vidna razlika zabilježena je i u Varaždinu gdje iznosi 346 eura po metru kvadratnom.

Najmanja razlika između cijena tih dviju vrsta nekretnina zabilježena je u gradu s najvišim cijenama, u Dubrovniku, gdje su stanovi bili tek 29 eura po „kvadratu“ skuplji od kuća.

Kuće u Zagrebu najtraženije

U lipnju su se na portalu Crozilla.com kuće najviše pretraživale na području Zagreba, zatim Zadra, Splita, Osijeka i Rijeke. Potencijalni strani kupci su najviše pretraživali kuće u Zadru, Splitu, Zagrebu i Dubrovniku.

Komentirajte prvi

New Report

Close