Plenković odgovorio je li Vlada odustala ili odgađa primjenu poreza na nekretnina

Autor: Poslovni.hr/Hina , 03. rujan 2017. u 10:22
Foto: Ivica Galović / Pixsell

“Ostajem pri onome što sam rekao. Činjenica je da je taj porez donesen u okviru zakona o lokalnim porezima ali čini mi se da nismo tu temu dovoljno dobro iskomunicirali prema hrvatskoj javnosti.”

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je u subotu u Orašju u Bosni i Hercegovini kako mu se čini da porez na nekretnine oko čije primjene traju prijepori u hrvatskom društvu, nije dovoljno raspravljen u hrvatskoj javnosti, ali kako odluka kojom se taj porez uvodi i dalje stoji.

"Ostajem pri onome što sam rekao. Činjenica je da je taj porez donesen u okviru zakona o lokalnim porezima ali čini mi se da nismo tu temu dovoljno dobro iskomunicirali prema hrvatskoj javnosti. Ta odluka i dalje stoji, a ono što treba je da ćemo sve ono što bude trebalo popraviti i modicifirati, imati malo argumentiranih stajališta i vidjeti nakon toga kako dalje", izjavio je novinarima Plenković odgovarajući na pitanje novinara je li vlada odustala ili odgađa primjenu poreza na nekretnine.

Premijer Plenković u Orašju je bio nazočan svečanosti otvorenja 22. Dana hrvatskog filma, a prethodno je tijekom dana posjetio Žepče i Tuzlu.

Komentirajte prvi

New Report

Close