Ovakvi stanovi su najtraženiji, a na njima najmodavci i najviše zarade

Autor: Poslovni.hr , 12. rujan 2018. u 10:22
Foto: Marko Mrkonjić / Pixsell

U 10-godišnjem razdoblju porasla je potražnja za najmom.

U posljednjih su deset godina cijene najma stanova na tržištu nekretnina u Osijeku narasle od 20 do 30 posto. To je zapravo pozitivan pomak u smislu najmova stanova jer tek danas imamo realne cijene na temelju kojih ta djelatnost može postojati, odgovara Krunoslav Šabić, direktor tvrtke Tasman nekretnine, na upit Glasa Slavonije o poskupljenju najma stanova u Osijeku, temi o kojoj se ovih dana sve češće priča. Šabićeva se tvrtka upravo toliko godina bavi tržištem nekretnina te primjećuje da je zakon ponude i potražnje učinio svoje.

– U 10-godišnjem razdoblju porasla je potražnja za najmom te je logično i da cijene rastu pa danas i uz više cijene rijetko tko ne uspije iznajmiti stan. Porastao je i broj najmodavaca, odnosno ljudi koji kupuju stanove isključivo radi iznajmljivanja – kaže Šabić.

Prema podatcima Udruženja stanara grada Osijeka, procjenjuje se da je u Osijeku danas od 12.000 do 15.000 kućanstava koja se mogu povezati s podstanarstvom. Najbrojnija su podstanarska populacija u Osijeku studenti, iza kojih dolaze zaposleni samci, ali i mladi parovi te obitelji. Ne čudi stoga što su najtraženiji manji stanovi.

– Najviše se traže garsonijere i jednosobni stanovi, a na njima najmodavci i najviše zarade – ističe Šabić.

Komentirajte prvi

New Report

Close