Općina isplatila 255.000 kuna, obitelji dobile novac za kuću

Autor: Poslovni.hr , 29. ožujak 2019. u 10:29
Arhivska fotografija: Dubravka Petrić / Pixsell

Trenutno je u postupku odobravanje sredstava jednoj obitelji za kupnju kuće te pet zahtjeva za adaptaciju i/ili rekonstrukciju.

Načelnik Općine Magadenovac Stjepan Živković na sjednici Općinskog vijeća istaknuo je da je protekle godine iz proračuna isplaćeno 255.000 kuna u svrhu stambenog zbrinjavanja mladih obitelji.

Novac je odobren mladim obiteljima za kupnju četiri te za rekonstrukciju i adaptaciju devet kuća, javlja Glas Slavonije.

– Trenutno je u postupku odobravanje sredstava jednoj obitelji za kupnju kuće te pet zahtjeva za adaptaciju i/ili rekonstrukciju. Od početka programa, uključujući i nove zahtjeve, Općinu će to koštati ukupno 360 tisuća kuna – rekao je načelnik Živković te pozvao mlade stanovnike da i nadalje koriste nepovratne novčane potpore budući da je Općinsko vijeće izglasalo Program mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji za 2019. godinu. Kako je broj stanovnika u stalnom padu, ovim Programom Općina Magadenovac potiče ostanak postojećeg i naseljavanje stanovništva, posebno mlađeg, na svoje područje.

Na temelju raspisanog javnog poziva, Općina Magadenovac svakoj će mladoj obitelji koja ovdje živi ili će se doseliti, a koja će kupiti građevinsko zemljište ili stambeni objekt ili graditi novu kuću, uplatiti 30.000 kuna. Za rekonstrukciju i/ili adaptaciju stambenog prostora financijska pomoć iznosi 15.000 kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close