Obnova ŠRC Grana Klaka vrijedna šest milijuna kuna

Autor: Agencija VLM , 01. veljača 2015. u 14:22
Foto: Davor Puklavec / Pixsell

Radovi bi trebali početi na ljeto, a prva faza, prema planovima, bit će gotova već na jesen. Obnova će ići u etapama.

Športsko-rekreativni centar (ŠRC) Grana Klaka u Dubravi posljednji je put obnavljan prije 40 godina. Tri nogometna terena, dva košarkaška, dva rukometna, atletska staza, park za djecu, a i svi popratni objekti potpuno su derutni, a upravo u početak obnove ŠRC-a ove će se godine uložiti šest milijuna kuna.

Novac je to iz proračuna Grada Zagreba, a ujedno i najveća investicija u postojeće sportske objekte u ovoj godini.

– Na ljeto krećemo s prvim radovima. Za početak će se na glavnom nogometnom terenu postavit umjetna trava, budući da je na njemu tijekom cijele godine samo blato, a obnovit će se i svlačionice koje su u raspadnom stanju – rekao je predsjednik Skupštine Darinko Kosor, dok je pomoćnik pročelnika Ureda za prostorno uređenje Gordan Hanžek dodao kako će se obnova ŠRC-a Grana Klaka nastaviti i u 2016. godini, kad će se ponovo za to probati naći novac u proračunu.

Kako je rekao Hanžek, na terenima u Gornjoj Dubravi svakodnevno vježba gotovo 400 djece, a osim stanovnika Gornje Dubrave, Grani Klaki gravitiraju i stanovnici Donje Dubrave. ŠRC je dom i NK Dubravi.

– Nadamo se da ćemo na jesen ove godine već istrčati na novi teren. Umjetna trava važna je jer se na njoj može trenirati tijekom čitavog dana a da se ne troši. Veselimo se radovima koji će biti po etapama – rekao je predsjednik NK Dubrave Roko Ivanović. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

izgubljeni grad bez strategije i koncepcije.

za te novce mogli su napraviti nešto infrastrukture za neku od industrijskih zona, pa kad krenu prihodi od tvornica u radu bilo bi mnogo više novca za infrastrukturu.

mahniti sdp-bandićevski koncept uništavanja europske strukture zagreba izgleda neće stati dok većini ne dogori do noktiju: gotovo u svakoj komunikaciji gradske vlasti pričaju o “investicijama”, povlače se potezi kao da u zagrebu cjveta industrija i da ne znaju gdje će višak novca uložiti u dizanje standards, a u stvarnosti većina prihoda im dolazi od parking-deračine i potrošnje najveće svjetske vojske činovnika-neradnika na jednom mjestu.

fontane, sportski tereni – potemkinova sela za grad koji srlja na europsko dno.

New Report

Close