Novouređeni hostel otvoren u Vukovaru

Autor: Poslovni.hr/Hina , 06. studeni 2015. u 09:41
Foto: Goran Ferbezar / Pixsell

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poručio je da su Vukovar i Zagreb kao ‘prst i nokat’ jer je Vukovar grad heroj, Zagreb također, ali i glavni grad Hrvatske.

U vukovarskoj gradskoj četvrti Borovu naselju u četvrtak je u negdašnjemu samačkom hotelu "Borovo" zagrebački gradonačelnik Milan Bandić svečano otvorio novouređeni hostel "Zagreb".

 Hostel "Zagreb" djeluje u sklopu Javne ustanove Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar te je, među ostalim, namijenjen smještaju učenika osmih razreda osnovnih škola koji su u sklopu projekta Ministarstva branitelja od ove školske godine dužni provesti dva dana u Vukovaru kako bi učili o Domovinskom ratu.

 Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poručio je da su Vukovar i Zagreb kao 'prst i nokat' jer je Vukovar grad heroj, Zagreb također, ali i glavni grad Hrvatske.

"Vukovar je pretrpio to što je pretrpio u velikosrpskoj agresiji, ali treba ostati ono što je bio – grad mladosti, mira, tolerancije i zajedničkog života svih", rekao je u kratkom govoru Milan Bandić te poručio kako i Vukovar i Zagreb i Hrvatska imaju šansu za veći napredak.

Zahvalivši Zagrebu na pomoći u obnovi hostela "Zagreb", ravnatelj Javne ustanove Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar Zoran Šangut rekao je kako taj hostel već mjesec dana ugošćava 240 učenika osmih razreda, a preko ljeta, kada učenika ne bude bilo, gosti hostela trebali bi biti sportaši i sportske ekipe.

"Svaki objekt u sklopu Memorijalnog centra nosit će ime po nekom od hrvatskih gradova. Hvala Zagrebu i građanima Zagreba koji su 1991. godine bili na vukovarskim i drugim hrvatskim ratištima, a Vukovarcima pomažu i danas", rekao je Šangut.

Hostel "Zagreb" sastoji se od dviju zgrada – hostela i restorana, te na 11 katova nudi 132 moderno opremljene i uređene smještajne jedinice.

Komentirajte prvi

New Report

Close