Nitko nije zainteresiran za 300.000 eura vrijedno zemljište i kulturno dobro

Autor: Poslovni.hr , 11. lipanj 2018. u 11:56
Foto: Ivo Čagalj / Pixsell

S državne adrese još nije stigao nikakav odgovor prodavatelju.

Zemljište uz Put Majdana, na godinama polemičnoj administrativnoj granici Solina i Klisa, koje se nalazi unutar zone spomenika kulture, crkve svetog Petra i Mojsija gdje se okrunio slavni Zvonimir, u puku poznatije kao Šuplja crkva, oglašeno je na prodaju, javlja Slobodna Dalmacija.

Kada je riječ o nekretninama koje imaju status kulturnog dobra Zakon o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara nalaže da se pravo prvokupa ponudi državi i jedinicama lokalne samouprave, no, po svemu sudeći, nitko od njih nije trenutno zainteresiran za kupnju zemljišta od krucijalne važnosti za nacionalnu povijest. 

Po slovu zakona tako je postupio i Vice Gizdić, vlasnik kuće i dvorišta, odnosno posjednik spomenutog terena, ukupne površine 1216 četvornih metara, zastupan po svome opunomoćeniku, te ponudio prvokup na sljedeće adrese: Ministarstvu državne imovine, Županiji splitsko-dalmatinskoj, te Općini Klis na čijem se katastarskom području nalazi Šuplja crkva. Ukupna vrijednost svih spomenutih nekretnina, kako se navodi, procijenjena je na 300 tisuća eura.

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, s državne adrese još nije stigao nikakav odgovor prodavatelju i njegovu zastupniku, dok će županijski vijećnici o tome raspravljati na zasjedanju svoje Skupštine, u utorak, u sklopu posljednje točke zasad predloženog dnevnog reda.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Da. I ne mozes nista napraviti na tome. To se kupi da se pohvali kako si kupio.

New Report

Close